Medic oncolog: ”Acest aliment este cel mai nenorocit! E otravă!”

1 2 png png

Centrul de Cercetare pentru Sănătate şi Nutriţie din San Francisco avertizează persoanele care consumă carne, în general, că aceasta contribuie la mărirea tumorilor. Cele mai întâlnite forme de tumori care au fost asociate consumului de carne procesată au fost cancer renal, mamar, ale colului uterin, ovarian, de prostată şi tiroidian.

“Carnea procesată e otravă. Trebuie să dispară din alimentaţia oricăruia dintre noi: salamurile, cârnaţii, crenvurştii, parizerul, mezelurile cu carnea mărunţită. Este cea mai nenorocită, e otravă, pentru că procesarea în sine înseamnă şi nişte stabilizatori, coloranţi, celebrele Euri. Iar efectul lor e cumulativ în timp şi, în zeci de ani, aceste efecte, sunt otravă pe pâine, sau fără pâine. Şi pâinea are stabilizatori, emulgatori şi o grămadă de lucruri.

Pâine cea mai bună este cea care se întăreşte a doua zi. Pâine care ţine o săptămână sau mai mult are sigur nişte lucruri suplimentare care nu fac bine. Şi pe termen lung toate aceste elemente nu aduc decât elemente mutagene, care duc la agresarea ADN-ului. Iar din agresările astea continue şi perpetue se iscă o celulă care o ia razna. Evident că este şi elementul stres, de care nimeni nu poate scăpa, mai ales în zonele urbane, unde e multă agitaţie. Ăsta este cocktailul de mare succes ca să apară o nenorocire cum este cancerul” explica medicul oncolog Cătălin Costovici pentru Evenimentul Zilei.