Mănâncă fibre dacă vrei să slăbeşti cu uşurinţă!

1 2 jpg jpeg

Pe lângă faptul că previn şi tratează constipaţia, fibrele prelungesc senzaţia de saţietate pentru mai mult timp, ducând la un consum mai mic de calorii.

Spre deosebiore de grăsimi, proteine sau carbohidraţi, fibrele nu sunt digerate de către corpul uman, ele traversează aproape intacte stomacul, intestinul şi colonul, după care sunt eliminate.

Consumă fibre la micul dejun

Specialiştii au constatat că persoanele care consumă în mod constant fibre la micul dejun reuşesc să se menţină în formă mai mult timp, spre deosebire de cei care mănâncă alte tipuri de alimente sau nu iau masa de dimineaţă.

Consumul de cereale bogate în fibre este ideal pentru persoanele care vor să slăbească, întrucât fibrele au beneficii multiple asupra siluetei.

Studiile arată că persoanele care mănâncă mai multe fibre ajung mai repede la senzaţia de saţietate, consumă un număr mai mic de calorii în restul zilei şi poftesc mai puţin la alimente bogate în grăsimi şi zaharuri.

Indiferent dacă vrei să slăbeşti sau să te menţii în formă, specialiştii ne recomandă să consumăm 18 g de fibre pe zi (între 12-24 g).

De asemenea, ei ne sfătuiesc să nu slăbim mai mult de 500 de grame pe săptămână, deşi în primele săptămâni s-ar putea să slăbeşti mai mult, întrucât va fi eliminată mai multă apa, alături de grăsime.

Topul alimentelor bogate în fibre

1. Tărâţe din grâu, porumb şi orez

2. Fasole uscată

3. Fructe de pădure

4. Cereale integrale

5. Mazăre dulce

6. Legume de culoare verde

7. Nuci şi seminţe

8. Cartofi

9. Fructe (pere, banana, portocale, prune uscate, stafide, smochine uscate)

10. Fructe şi legume exotice (pere asiatice, guava, ciuperci de paie, avocado)