Legătura strânsă dintre pierderea în greutate şi căderea părului  

1 2 jpg jpeg

Din păcate, acest efect negativ este foarte des asociat cu pierderea în greutate rapidă, sau cu stresul din cauza cărora slăbeşti. Nutriţionistul Ben Warren declară că din nefericire cu cât slăbeşti mai mult cu atât vei pierde mai mult păr.

Oamenii de multe ori nu au un aport suficient de proteine atunci când slăbesc, explică nutriţioniştii. Când nu obţineţi suficientă proteină, corpul trebuie să decidă unde să trimită proteina pe care o are la dispoziţie, iar având în vedere faptul că părul nu este crucial pentru supravieţuire, din ce în ce mai puţini nutrienţi sunt trimişi spre podoabă capilară. Partea bună însă este că pierderea părului este temporară, iar atunci când ajungi la o greutate stabilă, acesta îşi va reveni.

Totuşi, dacă intenţionaţi să pierdeţi mult din greutate şi doriţi să minimalizaţi impactul negativ, încercaţi să păstrati cantitatea zilnică de proteine recomandată, care ar fi de 46 de grame. Specialiştii sunt de părere că este o idee bună să încercaţi să introduceti nişte zinc în dietă deoarece este un nutrient cheie atât pentru creşterea părului precum şi pentru creşterea pielii şi a unghiilor.

Dacă totuşi pierderea părului devine îngrijorătoare, se recomandă să luaţi un supliment de biotină sau chiar o vitamină prenatală, ambele au o mulţime de vitamine suplimentare, vitamine la care organismul slăbit tânjeşte în această perioadă.