În weekend poţi slăbi mai uşor

1 2 jpg jpeg

În timpul săptămânii eşti mereu contra cronometru, stresul este la cote maxime, iar odihna pare să nu fie suficientă. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care kilogramele în plus par a fi cel mai bun partener al tău. Însă acum poţi să profiţi de weekend pentru a facilita slăbirea sănătoasă.

Rezistă tentaţiilor

Dacă toată săptămâna ai fost suficient de ambiţios încât să nu consumi produse de patiserie şi dulciuri pline de zaharuri şi conservanţi, încearcă să păstrezi acest obicei sănătos şi la sfârşitul săptămânii. Alege un dulce făcut în casă, sănătos, dietetic împreună cu familia.

Ţine cont de faptul că sănătatea ta este cea mai importantă. În cazul în care vrei să petreci până dimineaţa în club, ai grijă ce anume consumi. Băuturile alcoolice îşi vor pune amprenta asupra organismului tău, mai ales asupra ficatului. Un singur pahar de vin calitativ ar trebui să îţi fie suficient.

În loc să faci o noapte albă, asigură-te că ai suficient timp la dispoziţie să te odihneşti, în felul acesta vei evita surmenajul.

Aştepţi sfârşitul de săptămână pentru a comanda pizza? Mai bine alege să o prepari tu acasă, să foloseşti produse bio şi să transformi astfel ziua într-un răsfăţ familial.

Află care sunt greşelile cele mai frecvente pe care le faci atunci când ţii dietă AICI

Acum te relaxezi cel mai bine

Stresul din timpul săptămânii favorizează creşterea nivelului de cortizon din organism, fapt care favorizează procesul de îngrăşare.

Nu uita că weekend-ul este pentru activităţi făcute în familie. Aşa că ieşiţi în parc cu bicicletele, rolele, mergeţi împreună la înot sau la o simplă plimbare prin aer liber.

Acest obicei te va ajuta să te relaxezi, să slăbeşti şi să dormi mai bine.

Momentul oportun pentru detoxificare

După o săptămână agitată, acum ai ocazia să te odihneşti şi să îţi ajuţi corpul să elimine mai uşor toxinele acumulate.

Alege una din zilele de sâmbătă sau duminică şi consumă un singur aliment pe tot parcursul zilei. Poţi opta pentru legume precum morcov, gulie, varză, spanac, ţelină, castravete, ridichie sau pentru fructe precum măr, căpşuni, prune, caise, portocale, nectarine.

Dacă eşti mare amator de lactate poţi să consumi maxim 500 gr de iaurt pe zi, brânză de vacă sau capră.

Un secret destul de important este că trebuie să consumi mai mult de 2 litri de apă pe parcursul întregii zile. Astfel se va accentua diureza, organismul nu va depunde un efort prea mare pentru a digera mâncarea iar după numai o zi kilogramele vor fi vizibil modificate.

Nici postul negru nu este o ideea rea. Şi organismul tău are nevoie câteodată de o pauză, mai ales sistemul digestiv care adesea este cel mai solicitat.

Ideal ar fi ca această zi de detoxificare să devină un stil de viaţă pentru tine, alege mereu altă zi pentru a nu face din asta o rutină. În felul acesta kilogramele vor dispărea ca prin minune.