Ierburi care stimulează eliminarea grăsimii de pe abdomen

1 2 jpg jpeg

Ginsengul şi armurariul

Sunt cunoscute pentru faptul că stimulează metabolismul. Dintre ele, armurariul detoxifică ficatul şi susţine eliminarea toxinelor.

Oregano

Asemenea armurariului, oregano stimulează corpul să elimine toxinele şi, în plus, sporeşte nivelul de serotonină, aşa-numitul hormon al fericirii, ceea ce îţi aduce o stare de bine de care ai nevoie pe parcursul unei diete de slăbit.

Menta

Pentru a elimina stresul, mai ales cel creat de privarea de a mânca anumite alimente, bea ceai de mentă sau adaugă mentă proaspătă în salate, de fiecare dată când ai ocazia. Un alt efect al consumului de mentă este acela de reglare a nivelului de estrogen, hormone care poate duce la acumularea de grăsimi în regiunea abdomenului.

Salvia

Ceaiul de salvie este util pentru normalizarea nivelului de cortizon, hormon răspunzător de îngrăşare, mai ales în zona taliei.

Păpădia

Elimină toxinele, reglează zahărul din sânge, reduce inflamaţiile şi alcalinizează corpul. Alături de aceste efecte, păpădia previne balonarea şi creşte absorbţia de vitamine ca A, C şi E, precum şi a mineralelor fier şi potasiu.