Idei pentru o cină care nu-ţi afectează silueta

1 2 jpg jpeg

O banană sau cartofi dulci

Atât bananele, cât şi cartofii dulci îţi aduc un plus de potasiu. Este un mineral care accelerează procesul de slăbire, stimulează organismul să dezvolte masa musculară, ceea ce atrage o mai bună ardere a caloriilor, şi preschimbă alimentele în energie. Alături de cartofi dulci şi banane, poţi mânca fără teamă şi alte alimente care au potasiu: pepene galben, caise, salată verde, peşte.

O salată sau o supă

Cum, la cină este mai bine să mănânci mai puţine alimente care conţin proteine, fie ele animale, fie vegetale, sau chiar să le excluzi. Alături de carbohidraţi, fac digestia mai lentă, iar corpul se va concentra mai mult pe digestie şi mai puţin pe odihnă. Alege mai bine ceva uşor, o salată sau o supă de legume, un iaurt simplu. Excepţie de la regula poate face carnea de curcan, întrucât are în compoziţie un aminoacid numit triptofan, cunoscut pentru faptul că induce somnul.

Liber la condimente

Despre rozmarin se ştie că are efect detoxifiant asupra organismului, dar ceea ce poate nu ştiai este că acesta combate celulita. Mai mult decât atât, ajută la eliminarea excesului de apă. Pune rozmarin uscat şi măcinat în salata de legume de la cină sau fă-ţi o cană de ceai seara şi-ţi va fi mai uşor să slăbeşti. E indicat pentru o digestie mai bună şi pentru accelerarea metabolismului.

Dacă eşti gata să-ţi faci o salată la masa de seară, sigur vei fi tentată să pui piper sau ardei iute, pentru a o condimenta. Excelent! O altă idee de cină uşoară ar fi să pui puţin piper peste un bol mic cu brânză de vaci. Piperul este şi un aliat în lupta cu kilogramele în plus. În timp ce tu vei dormi, pe parcursul nopţii, corpul tău va continua să ardă grăsimi mulţumită acestui condiment.