Iată secretul slăbitului: mănâncă la ore fixe!

1 2 jpg jpeg

Iată în ce constă: Cronodieta se bazează pe principiul că alimentele sunt asimilate diferit în anumite momente ale zilei.

Aceasta permite consumul alimentelor bogate în lipide dimineaţa, la prânz al celor bogate în carbohidraţi, iar seara, consumul de proteine.

Nu este o dietă restrictivă, trebuie doar respectată o regulă de bază: mai multe calorii în prima parte a zilei când organismul utilizează caloriile, evitând acumularea de grăsimi, iar cina este săracă din punct de vedere caloric şi la distanţă de momentul somnului. - Regimul presupune trei mese principale şi două gustări zilnic, la ore fixe, cu mic dejun important.

- Sunt interzise asocierile carbohidraţilor cu proteinele sau cu consumul de băuturi alcoolice la aceeaşi masă.

- Este interzis consumul dulciurilor, cu excepţia gustării de la ora patru, când se pot accepta un pătrat de ciocolată neagră sau două fructe uscate.

- Se pot consuma alimente din toate grupele (proteine, glucide, lipide).

100 g de brânză la alegere (poţi varia cât de mult doreşti, este permis consumul oricărui tip de brânzeturi), 70 g de pâine (conţine zaharuri lente care sunt un excelent carburant pentru organism), 20 g de unt, ceai sau cafea (fără lapte sau zahăr).

Aceasta permite consumul alimentelor bogate în lipide dimineaţa, la prânz al celor bogate în carbohidraţi, iar seara, consumul de proteine. evitat: alimentele care conţin zaharuri rapide (produse de patiserie, cereale cu adaos de zahăr).

Orice tip de carne la alegere. Cantitatea acesteia o poţi stabili adăugând 100 la înălţimea ta exprimată în centimetri.

De exemplu, pentru o persoană care are 170 cm, cantitatea recomandată de carne este 270 g (170 + 100), carbohidraţi: orez, paste sau cartofi pregătiţi în abur.

De evitat: aperitivele de orice fel, deserturile, lactatele şi pâinea.

poate conţine un pătrat de ciocolată neagră sau două fructe uscate.

Peşte, fructe de mare sau carne slabă (cu 40 de grame mai puţin decât înălţimea ta exprimată în centimetri). Astfel, pentru o persoană ce măsoară 170 cm, cantitatea de carne recomandată va fi de 130 g (170 - 40). O porţie de legume gratinate sau pregătite la abur.

De evitat: lactatele, produsele pe bază de zaharuri şi vinul.