Iată de ce este bine să te trezeşti dis-de-dimineaţă!

1 2 jpg jpeg

Eşti plin de energie. Dacă eşti matinal şi nu amâni momentul trezirii cu „încă 5 minute”, vei fi plin de energie pe tot parcursul zilei. O oră fixă de trezire în fiecare zi ajută organismul să intre într-un program şi să fie plin de energie.

Iei micul dejun. Cu toţii ştim efectele benefice ale micului dejun, dar şi motivele pe care le invocăm în fiecare dimineaţă pentru a trece peste el. Aşadar, trezeşte-te cu jumătate de oră mai devreme pentru a prepara şi lua micul dejun fără să stai cu ochii pe ceas. Vei fi mai activ şi mai sănătos.

Ziua ta va fi mai lungă. Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă. Atunci când eşti matinal, vei avea mai mult timp liber pentru tine, pentru activităţile tale preferate, pentru ieşirile cu prietenii sau chiar pentru odihnă. Ziua ţi se va părea mai lungă şi plină de activităţi interesante.

Scapi de stres. Trezitul de dimineaţă te ajută să ai mai mult timp pentru tine, iar aceste momente te relaxează şi-ţi dau bunădispoziţie. Mai mult, ora matinală are şi un beneficiu practic. Eviţi ora de vârf şi aglomeraţia şi astfel vei fi relaxat întreaga zi.

Îţi întăreşti sănătatea. Organismul uman funcţionează cel mai bine dimineaţa, chiar şi fără o sursă naturală de lumină. O rutină zilnică pe care ţi-o formezi te ajută să duci o viaţă mai sănătoasă, să te simţi mai odihnit, să dai randament în toate activităţile demarate şi să ai o stare generală foarte bună.