Iată ce schimbări te ajută să slăbeşti!

1 2 jpg jpeg

În general, se recomandă consumul a cât mai multe fructe şi legume, întrucât sunt sărace în calorii, dar sunt bogate în antioxidanţi, vitamine şi minerale necesare bunei funcţionări a sistemului digestiv. În cele ce urmează, iată pentru ce alimente e bine să optezi şi de ce să te fereşti.

Popcorn, în loc de cipsuri

Decât să consumi cipsuri bogate în calorii şi aditivi, mănâncă mai bine popcorn. Astfel vei consuma cu 70 de calorii mai puţin, iar silueta ta va fi mai puţin afectată, decât în cazul în care ai mânca cipsuri.

Parmezan, în loc de unt

Intensifică-ţi metabolismul prin consumul de alimente bogate în calciu şi proteine. În cazul în care consumi în mod frecvent unt, nutriţioniştii recomandă înlocuirea acestuia cu parmezan, deoarece în combinaţie cu puţină pâine integrală oferă o senzaţie de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Alegerea parmezanului în defavoarea untului te va scuti de acumularea a 80 de calorii.

Plăcintă de dovleac, în locul oricărui alt tip de plăcintă

Într-adevăr, plăcintele sunt gustoase, dar în acelaşi timp sunt bogate în calorii. Însă, consumul unei plăcinte cu dovleac nu îţi pune în pericol silueta, întrucât ingredientul principal este sărac în calorii, dar bogat în vitamine care contribuie la buna funcţionare a sistemului digestiv şi a metabolismului. Dacă refuzi să consumi alte tipuri de plăcinte, previi aportul a 170 de calorii per felie.

Cartofi copţi, în loc de piure

Cartofii dulci pot fi un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus, dacă ştii cum să-i prepari. În loc să îi consumi sub formă de piure, prepară-i la cuptor şi nu-i consuma sub nicio formă în combinaţie cu carne. Dacă îi consumi simpli, preparaţi la cuptor, economiseşti 140 de calorii per porţie.

Toate aceste schimbări de alimentaţie te vor ajuta să consumi un număr total de calorii mult mai mic, decât în mod normal. Astfel, metabolismul se va intensifica, iar procesul de arderea a grăsimilor va avea loc mult mai repede.