Hormonii apetitului, vinovaţi de recâştigarea kilogramelor

1 2 jpg jpeg

La studiu au participat 50 de persoane care sufereau de obezitate din Australia şi care au urmat un program de dietă pe o perioadă de 10 săptămâni.

Cercetătorii au analizat ce se întâmplă în cazul persoanelor care pierd chiar şi 10% din greutate. În medie, participanţii au slăbit aproape 30 de kilograme în 10 săptămâni, consumând doar suplimente de slăbit (500-550 de calorii/zi) şi legume.

Oamenii de ştiinţă au analizat şi nivelul sangvin al celor nouă hormoni care influenţeză apetitul. Deşi au fost consiliaţi nutiţional şi după ce au terminat dieta, participanţii s-au îngrăşat în anul următor în medie cu 12 kilograme, vinovaţi de acest lucru fiind o parte dintre hormonii apetitului.

,,Persoanele care reuşesc să slăbească destul de mult se pot confrunta ulterior cu un apetit mai mare. Efectele hormonilor apetitului nu sunt surprinzătoare. Cel mai probabil hormonii nu au legătura cu slăbirea rapidă, ci cu kilogramele recâştigate”, a precizat George Bray, medic la Centrul Biomedical de Cercetări din Baton Rouge, Los Angeles.