Gutuile te ajută să slăbeşti mai uşor

1 2 jpg jpeg

Sigur vei reuşi să slăbeşti într-un timp mai scurt dacă mănânci 2-3 gutui pe zi. Le poţi mânca în stare crudă, fierte, coapte sau sub formă de suc, în compoturi, tocăniţe. Uite cum poţi prepara o tocăniţă muntenescă cu gutui: Ingrediente

½ kg ceapă

25 ml bulion

200 g roşii

400 g prune uscate

½ kg gutui

300 g măsline

ulei

25 g zahăr

sare

1 lămâie

1 legătură pătrunjel

Preparare

Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în ulei încins. Stingi cu bulion, apoi adaugi roşiile descojite şi tăiate bucăţi. Laşi totul la fiert 10 minute, la foc mic.

Speli prunele în apă caldă şi le adaugi în sos. Cureţi gutuile de coajă şi seminţe, le tai bucăţi şi le căleşti în ulei, separat.

Opăreşti măslinele, le speli în apă rece şi le adaugi în sosul de roşii, peste prune. Procedezi la el cu gutuile şi le fierbi laolaltă încă 5-10 minute. Înainte de a stinge focul, adaugi zahărul, sarea, lămâia feliată şi pătrunjelul tocat.

Au puţine calorii (57 la 100 de grame), taninuri care previn problemele gastrointestinale şi nu conţin grăsimi. Elimină toxinele, au proprietăţi diuretice, depurative şi astringente. Acestea din urmă ajută în caz de diaree, mai ales dacă gutuile sunt consumate crude. Mulţumită fibrelor solubile, detoxifică organismul, reduc absorbţia de grăsimi şi scad nivelul de colesterol. Fibrele solubile din gutui îşi vor spori acţiunea, ducând la o creştere a senzaţiei de saţietate, dacă bei multe lichide.

... pectina din gutui, o formă de fibră solubilă (care se transformă în gel în contact cu apa), scade pH-ul şi aciditatea stomacală?

O banană, un măr şi o jumătate de gutuie coapte sau proaspete şi o cană cu suc de la o gutuie.

Câteva felii de gutuie crudă

Orez cu ciuperci, gutui fierte cu puţină miere.

Gutuie la cuptor sau compot de gutui

O felie de pâine integrală sau neagră cu gem sau dulceaţă de gutui şi o cană cu ceai de muşeţel.