Gustări cu fructe pentru perioada dietei

1 2 jpg jpeg

Fructe - ajutor în dietă

Fructele de pădure

Fie că e vorba de afine, căpşuni, zmeură sau mure, fructele de pădure sunt bogate în antioxidanţi şi vitamine. Deoarece conţin multe fibre, fuctele de pădure sunt ideale pentru perioada dietei.

Cireşele

Dacă e să luăm în considerare antioxidanţii din conţinut, cireşele se pot compara cu fructele de pădure. Deşi au un conţinut mai mare de zahăr, cireşele sunt bogate în fibre şi conţin puţini carbohidraţi. Pentru peroada dietei, cireşele pot fi opţiunea ideală pentru gustarea dintre mese.

Merele şi perele

Ambele tipuri de fructe au un conţinut scăzut de zahăr, dar sunt surse importante de antioxidanţi. Pe lângă aportul de vitamine, merele şi perele sunt variante ideale pentru a potoli ,,pofta de dulce”.

Piersicile şi caisele

Cu un aport nutriţional asemănător cu cel al merele şi perelor, delicioasele fructe îţi pot oferi pe perioada dietei necesarul de fibre şi de vitamina C. Fructele pe care trebuie să le eviţi pe perioada dietei

Ananasul

Deşi este o sursă importantă de vitamine şi fibre, ananasul conţine foarte mult zahăr.

Mango şi papaya

Nu la fel de dulci ca şi ananasul, mango şi papaya au un indice glicemic mai ridicat faţă de alte fructe, de aceea trebuie consumate ocazional. Dacă eşti însă fan al acestor fructe, încearcă să le înlocuieşti cu altele pe perioada dietei.