Gustarea de dimineaţă poate afecta dieta

1 2 jpg jpeg

Participantele la studiu care au optat pentru gustarea dintre mese au pierdut pe parcursul unui an aproximativ 7% din greutate, în timp ce femeile care nu au servit gustare au reuşit să slăbească 11% din greutatea coprorală.

În timp ce unii specialişti susţin că în timpul dietei trebuie luată gustarea dintre mese, alţii privesc acest obicei alimentar ca fiind mai puţin sănătos.

,,Având în vedere că micul dejun trebuie luat devreme, gustarea de dimineaţă poate fi considerată ca fiind o reflectarea a obiceiului de a mânca mai mult. Persoanele care doresc să ţină o dietă ar trebui să fie consiliate şi în legătură cu modul de a introduce gustări pe parcursul zilei”, a precizat Anne McTiernan, director al Centrului de Prevenţie din cadrul Centrului de Cercetări în Domeniul Cancerului ,,Fred Hutchinson”.

Studiul a fost realizat pe 123 de femei supraponderale, cu vârsta cuprinsă între 50 şi 75 de ani. Cercetarea a fost efectuată pentru a le ajuta să slăbească, dar să fie şi examinate efectele dietei şi a exerciţiilor fizice asupra cancerului de sân.