Guma îţi «salvează» respiraţia!

1 2 jpg jpeg

Cum putem evita aceste neplăceri? Specialiştii site-ului webMD.com ne dau câteva sfaturi.

Beţi mai multă apă!

Specialiştii recomandă să bem apă pentru a menţine senzaţia de prospeţime şi curăţenie orală. Apa omoară bacteriile orale şi hidratează întregul organism.

Folosiţi o periuţă care spală şi limba!

Saliva joacă rolul de agent de curăţare a bacteriilor care se găsesc în mod natural în cavitatea bucală. În timpul nopţii, din cauza diminuării secreţiei de salivă, se formează un depozit de bacterii sub limbă. Studiile au demonstrat că respiraţia urât mirositoare poate fi legată de acest depozit. În acest caz, folosiţi o periuţă de dinţi care curăţă şi limba.

Alegeţi scorţişoara drept condiment!

Uleiurile esenţiale de scorţişoară omoară bacteria orală, vinovată de mirosul neplăcut al respiraţiei. Sub formă de bomboane, gumă de mestecat sau condiment, scorţişoara e o soluţie ideală împotriva mirosului de ceapă sau de usturoi.

Consumaţi pâine integrală!

Dacă sunteţi la cură, sau, din contră, nu aveţi probleme cu dietele, trebuie să ştiţi că alimentaţia are un rol important. Înlocuiţi mâncarea semipreparată cu fructe şi legume şi nu ocoliţi pâinea integrală.

Mestecaţi gumă!

Dacă nu puteţi să vă spălaţi pe dinţi după fiecare masă, mestecaţi o gumă, cu condiţia să fie fără zahăr. Veţi saliva mai mult şi astfel dinţii se vor curăţa. Şi nu uitaţi că un măr pe zi ţine chiar şi medicul dentist la uşă! Acesta are acelaşi efect ca şi guma de mestecat.

Vizitaţi dentistul!

Cea mai întâlnită cauză a respraţiei urât mirositoare este igiena orală, însă şi problemele buco-dentar precum gingivita, cariile, abcesele sau parodontita pot provoca această neplăcere. Bacteriile care se acumulează între dinţi produc compuşi sulfuraţi urât mirositori.

Aşadar, dacă vă confruntaţi cu astfel de situaţii, daţi o fugă la dentist. Doar medicul poate da diagnosticul corect.