Gata! Din ianuarie e timpul să renunţi la excesele culinare - Sfaturi pe care să le urmezi

1 post jpg jpeg

S-a terminat cu Sărbătorile şi, deci, cu mâncatul în exces. Există pericolul ca şi după terminarea Sărbătorilor de iarnă să rămâi cu prostul obicei de a pofti la cârnaţi, sarmale sau cozonaci. Dar nu te amăgi că silueta ta va rămâne “intactă”!

Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le urmezi, pentru a putea reveni la un regim alimentar normal:

* Aruncă resturile de la Sărbători. Dacă ai mai rămas cu ceva bunătăţi după ospeţele de Crăciun şi Revelion, acum e timpul să scapi de ele.

* Nu te scuza cu zicală: “E păcat să arunci mâncarea”. Mai păcat e să continui să mănânci în exces preparate atât de grele precum cele specifice Sărbătorilor de iarnă.

* Imediat ce te-ai trezit dimineaţa, bea un pahar cu apă. E foarte important să începi să te hidratezi înainte de a începe să te hrăneşti.

* Nu uita de micul dejun. Te înşeli amarnic dacă ai impresia că lipsa micului dejun te ajută să slăbeşti. Dimpotrivă.

* Te ajută doar să-ţi fie foame mai târziu, spre seară, când nici n-ar mai fi nevoie să mănânci. Aşadar, masa principală e peste zi, nu după apus...

* Dacă ţi-e poftă de ceva, nu te abţine. Nu zice nimeni să înfuleci, deodată, o ciocolată întreagă. Dar dacă nu mai rezişti tentaţiei, poţi lua unul-două cubuleţe.

* Altfel, poftele nu se uită şi s-ar putea ca, la un moment dat, să nu te mai opreşti din mâncat dulciuri...

* Nu te culca imediat după ce ai mâncat.Dacă vrei să tragi un pui de somn imediat după masă e semn clar că ai mâncat prea mult.

* Aşa că mai aşteaptă circa 15 minute până să te relaxezi total, ca să mai laşi timp digestiei să înceapă.

* Cel mai bine ar fi, totuşi, să nu mănânci la nici o masă atât de mult încât să simţi

Citeşte şi: Ce ti se intampla in corp daca mananci doua banane pe zi