Fructe recomandate pentru slăbit. 6 fructe la masă în diete

1 2 jpg jpeg

Fructele sunt printre cele mai recomandate alimente în absolut toate dietele. De altfel, fructele ar trebui consumate în fiecare zi şi ar trebui să alegem fructele sezonului în care ne aflăm. Lucrurile se schimbă atunci când suntem la regim sau cură de slăbire, căci este bine să consumăm doar anumite fructe. Iată cele mai recomandate fructe pentru slăbit.

Multe studii vorbesc despre puterea fructelor şi legumelor de a stopa dezvoltarea cancerului sau a preveni cancerul şi alte boli grave. Mai mult decât atât, fructele sunt extrem de importante pentru strălucirea tenului şi a pielii, pentru o digestie sănătoasă şi pentru o energie debordantă.

Fructe recomandate pentru slăbit – fructele alungă oboseala şi curăţă tubul digestiv

Este bine de ştiut că fructele sunt foarte uşor de digerat şi metabolizat, dar doar dacă sunt mâncate pe stomacul gol. Aşadar, fructele se mănâncă ca masă separată sau nu se mănâncă deloc, în special citricele şi pepenii. Dacă vrei o detoxifiere ca la carte, dar şi o cură de slăbire eficientă, începe prin a mânca numai fructe o săptămână. Ele curăţă mult mai eficient traiectul digestiv şi au rolul de a echilibra phH-ul în întreg tubul digestiv.

Curele de slăbire sunt bine venite oricând, mai ales în cazul în care acestea prevăd consumul de fructe. Aşa că, trebuie să ai în frigider multe fructe.

Grapefruit, lămâie, portocale şi pomelo, unele dintre cele mai bune fructe pentru slăbit. 100 de grame de grapefruit are 40 de kcal, portocalele au cam la fel, iar pomelo tot 40 de kcal. În plus, fructele conţin calciu, fier şi potasiu. Sucurile de citrice combinate sunt foarte sănătoase, mai ales pentru detoxifiere.

Fructe recomandate pentru slăbit- mere verzi şi pepeni

Merele verzi conţin fibre şi foarte puţin zahăr, fiind excelente pentru slăbit. Fără să te înfometezi, poţi slăbi foarte bine cu sucurile de mere verzi sau doar mâncând mere.

Pepenele verde, dar chiar şi cel galben este excelent pentru slăbit, mai ales dacă este mâncat pe stomacul gol. Pepenele roşu conţine foarte multă apă, glucide şi dă senzaţia de saţietate, iar pepenele galben are în plus o aromă deosebită. Pepenele este excelent pentru curele de vară şi conţine la suta de grame doar 25 de kcal.

Strugurii negri sunt plini de vitamine şi ajută la o detoxifiere ca la carte. Strugurii combat oboseala, dau energie, curăţă ficatul, micşorează tumorile mamare şi se folosesc chiar şi tratarea bolii Alzheimer. Strugurii au puţine calorii şi sunt printre cele mai sănătoase fructe pentru slăbit. Acneea dispare după consumul îndelungat de struguri, iar reumatismul este ameliorat foarte mult. În curele de slăbit sunt excelenţi, mai ales la persoanele anemice.

Fructe recomandate pentru slăbit – pere sau papaya

Perele sunt recomandate atât pentru slăbit, cât şi pentru prevenirea diabetului. Au un indice glicemic mic, nu conţin multe calorii, au în proporţie de 80% apă, fiind fructe foarte benefice organismului. Dulci şi pline de sirop aromat, perele se pot consuma cu încredere în cure şi diete. În plus, reduc febra, calmează durerile de gât, tratează inflamaţiile, menţin ochii sănătoşi şi sunt excelente în tratamentul artritei şi gutei.

Papaya, un fruct excelent pentru slăbit, dar şi pentru păstrarea frumuseţii pielii, fiind un ingredient de bază în produsele cosmetice. Este un bun energizant, are proprietăţi contraceptive, ajută la vindecarea cicatricelor şi în acelaşi timp scad glicemia. Nutriţioniştii îl recomandă cu încredere în curele de slăbire.