Evitaţi hainele din materiale sintetice!

1 2 jpg jpeg

Materialele sintetice favorizeaz─â transpira┼úia, aceasta put├ónd conduce la cre┼čterea riscului de a dezvolta afec┼úiuni micotice (ciuperci ale pielii), candidoze genitale, infec┼úii bacteriene, eczeme. Posibilitatea de apari┼úie a acestor afec┼úiuni cre┼čte cu c├ót pielea st─â mai mult ├«n contact cu materialele sintetice, de exemplu ├«n cazul lenjeriei de corp sau de pat. De aceea, speciali┼čtii v─â recomand─â s─â evita┼úi lenjeria intim─â confec┼úionat─â din aceste materiale.

Textilele sintetice accentueaz─â m├ónc─ârimile pielii, mai ales ├«n cazul persoanelor cu pielea uscat─â, cum este cazul persoanelor ├«n v├órst─â. Copiii care sufer─â de dermatit─â atopic─â sau alergii trebuie ├«mbr─âca┼úi cu h─âinu┼úe din materiale naturale, cele sintetice put├ónd declan┼ča episoade caracterizate prin m├ónc─ârimi ┼či leziuni cutanate.

├Än cazul textilelor din materiale sintetice, pielea vine ├«n contact cu substan┼úele chimice din care este f─âcut─â ┼úes─âtura. Astfel, pot ap─ârea frecvent dermatite de contact sau alergii ale pielii. De asemenea, coloran┼úii utiliza┼úi ├«n fabricarea hainelor se pot dizolva din cauza transpira┼úiei ┼či pot, astfel, ataca pielea.

Materialele naturale, ├«n schimb, sunt prietenoase cu pielea. Inul, de exemplu, las─â epiderma s─â respire ┼či de aceea este foarte indicat persoanelor sensibile, ├«n timp ce bumbacul este recomandat tuturor tipurilor de piele. Motivul? Bumbacul are proprietatea de a absoarbe bine transpira┼úia, ┼úin├ónd-o departe de piele. Acesta este motivul pentru care bumbacul este prima alegere c├ónd vine vorba de hainele copiilor mici, acesta ├«mpiedic├ónd dezvoltarea dermatitelor ┼či infec┼úiilor.

Purta┼úi m─ânu┼či

Speciali┼čtii ne recomand─â ca dublura m─ânu┼čilor purtate pe timp de iarn─â s─â fie din bumbac, pentru a preveni irita┼úiile pielii. Hainele din bumbac sunt indicate tuturor persoanelor, cu prec─âdere ├«ns─â celor care au diverse boli de piele, ├«ntruc├ót derma suport─â mai greu materialele sintetice. Pentru o piele s─ân─âtoas─â sunt recomandate hainele din materiale naturale.