Eşti la dietă? Iată ce greşeli te împiedică să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Dietele sunt un adevărat chin pentru persoanele pofticioase. Situaţia este cu atât mai grea când rezultatele întârzie să apară şi ajungi să reiei obiceiurile alimentare nu tocmai sănătoase. Ei bine, în acest caz, trebuie să ştii că există nişte greşeli care te împiedică să scapi de kilogramele nedorite.

Exagerezi cu restricţiile

Eşti hotărâtă să scapi de kilogramele care te incomodează, de aceea alegi să înlături din alimentaţia ta tot ceea ce cândva îţi bucura papilele gustative. Decizia nu este tocmai bună, mai ales că nu vei rezista mult. Într-o seară nu vei mai putea rezista şi vei consuma cantităţi foarte mari din alimentele tale favorite.

Soluţia constă în a nu te lipsi în totalitate de alimentele preferate. Strecoară în dieta ta cantităţi foarte mici care să-ţi bucure papilele gustative şi astfel nu vei mai simţii o nevoie atât de mare.

Citeşte şi:

Lipsa nutrieţilor din dietă poate cauza depresie

Gustări sănătoase ideale în dietă

VIDEO: Uită de îngrăşat după ce ai renunţat la dietă!

Nu bei destulă apă

Orice dietă include şi consumul a cel puţin şase pahare de apă pe zi. Din moment ce nu vei mai mânca atât de mult ca înainte, se poate întâmpla să nu mai simţi nevoia să consumi câtă apă are nevoie organismul tău. Aceasta este o greşeală foarte frecventă şi trebuie să o iei in serios deoarece lipsa consumului de apă poate duce la deshidratare.

Eşti convinsă că alimentele degresate te vor ajuta să ajungi la greutatea ideală şi profiţi de asta consumând cantităţi mari. Greşit! Este total adevărat că alimentele cu un conţinut minim de grăsimi au un rol esenţial în dieta ta, dar trebuie să ştii că degresat nu înseamnă neapărat fără calorii.

Mai ales dacă le consumi în cantităţi mai mari alimentele ,,light" nu fac altceva decât să aducă kilograme în plus. Din acest motiv, cel mai bine este să consulţi cu atenţie etichetele produselor înainte de a le pune în coşul de cumpărături.