Dormi opt ore pe noapte ca să rămâi tânăr

1 2 jpg jpeg

Te-ai întrebat vreodată de ce oameni care au 60 de ani arată cu cel puţin zece ani mai tineri? În spatele acestui lucru se află doi factori decisivi: mişcarea şi somnul.

Somnul este o condiţie importantă pentru starea ta de bine. Cercetările ştiinţifice au arătat că lipsa unui somn odihnitor, de cel puţin 7-8 ore pe noapte, duce în timp la oboseală, scăderea capacităţii de concentrare şi dereglarea sistemului imunitar.

Între orele 22.00 şi 01.00, este secretat “hormonul întineririi”, cel care influenţează ceasul biologic al organismului.

Cei mai mulţi dintre noi invocăm lipsa timpului şi a condiţiilor speciale de antrenament pentru a ne justifica sedentarismul.

Dacă ai un program zilnic prea încărcat şi nu poţi găsi o “breşă” pentru activitatea fizică susţinută, cea mai bună opţiune este să incluzi sportul în viaţa ta, sub o formă practică: luni “uită” maşina acasă, marţi “cedează” liftul vecinilor, miercuri mergi cu bicicleta la serviciu, joi fă o plimbare în centrul oraşului, vineri ascultă muzica ta preferată şi bucură-te de ea în paşi de dans, sâmbătă mergi în parc alături de familie, duminică scoate căţelul la plimbare sau apelează la orice altă activitate care te ajută să-ţi menţii tonusul şi buna dispoziţie.