Dieta vegetariană te ajută să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Postul reprezintă momentul ideal pentru a renunţa la alimentaţia bazată pe carne. Avantajele unui regim vegetarian sunt numeroase.

În primul rând, veţi reuşi să faceţi faţă mai bine schimbării de anotimp şi disconfortului provocat de vremea capricioasă. Veţi deborda de vitalitate şi energie, veţi avea un sistem digestiv mai sănătos, veţi observa că gândiţi mai limpede, iar pielea dumneavoastră va fi mai luminoasă şi strălucitoare.

În plus, dacă vă doriţi să scăpaţi de cele câteva kilograme acumulate în timpul iernii, o dietă bazată pe fructe şi legume ar putea fi o soluţie.

Este posibil ca în prima parte a postului să aveţi nevoie de o cantitate mai mare de hrană vegetală, ca să vă simţiţi sătul, mai ales dacă sunteţi obişnuit cu starea de greutate ce apare după o masă cu multă carne.

Nu trebuie să vă faceţi griji că nu veţi putea renunţa la mâncărurile pe bază de carne pentru că vă place gustul cărnii. Din soia, din făină de grâu integrală sau din dovlecei se pot obţine câteva preparate în măsură să vă „păcălească” papilele gustative.

Mănâncă şi crudităţi, şi alimente gătite

Este important să mâncaţi atât alimente crude, mai ales că a început sezonul salatelor verzi, cât şi alimente preparate termic. Hrana crudă este cea mai vitalizantă.

În alimentele crude, vitaminele şi mineralele se găsesc într-o stare pură şi foarte uşor asimilabilă.

Pe de altă parte, hrana fiartă nu conţine energie vitală în aşa mare măsură, dar este mai uşor digerabilă.