Dieta rapidă pentru plajă

1 2 jpg jpeg

Ne dorim să avem o siluetă perfectă, însă ea nu se poate obţine fără un regim alimentar strict, dar echilibrat. Va trebui să scoţi din meniul tău zilnic unele dintre alimentele tale preferate, dar cu multe calorii, şi să le înlocuieşti cu variante mai sănătoase, care te vor ajuta să ajungi la numărul de kilograme dorit.

Profită de abundenţa de fructe şi legume proaspete din această perioadă pentru a avea o dietă bogată în vitamine şi minerale, dar slabă din punct de vedere caloric.

„Salatele sunt opţiunea ideală pentru o dietă echilibrată pe timp de vară. Ai grijă la asezonare: uleiul este indicat în cantităţi mici în cazul problemelor de greutate. În schimb, oţetul, dressingurile din iaurt slab şi lămâia sunt soluţii foarte bune pentru slăbit“, susţine Adrian Copcea, medic specialist nutriţionist-diabetolog.

Nu uita nici de exerciţiile fizice, care-ţi vor remodela corpul, îţi vor întări muşchii şi te vor ajuta să ai o piele tonifiată. Cum minunile nu se întâmplă peste noapte, înarmează-te cu răbdare şi perseverenţă, pentru ca la final să te poţi lăuda cu o siluetă de invidiat. Sfaturi care te vor ajuta să slăbeşti: · Renunţă complet la pâine, dar şi la alte alimente care conţin carbohidraţi precum pastele făinoase sau orezul. · Bea apă la fiecare 2-3 ore. Substanţele nutritive au nevoie de apă pentru a se transforma în energie. · Fă cel puţin 30 de minute de mişcare. Ideal ar fi să te înscrii la o sală de sport, dar poţi să urci şi să cobori scările în loc să iei liftul sau mergi mai mult pe jos când vii de la serviciu. De asemenea, poţi profita de vremea caldă pentru a face plimbări în pas vioi prin parc. Mişcarea va stimula arderea grăsimilor şi va preveni retenţia lichidelor. · Mânâncă ceva la 2-3 ore şi nu sări peste nicio masă. În caz contrar organismul tău va crede că este privat de hrană şi va avea tendinţa să depoziteze grăsimile din alimente în loc să le transforme în energie. · Bea 2-3 căni de ceai verde neîndulcit pe zi. Acesta stimulează eliminarea toxinelor din organism, reglează tranzitul intestinal şi accelerează procesul de slăbire. · Alege alimente sănătoase drept alternative pentru gustări între mese. Ideale sunt fructele, care, datorită conţinutului de zaharuri naturale, îţi vor ţine sub control pofta de dulce.

Află mai multe sfaturi pe clickpentrufemei.ro