Dieta-MINUNE cu portocale

1 2 jpg jpeg

Urmează şi tu dieta cu portocale şi până la Crăciun vei scăpa de 20 de kilograme. Nu va fi un drum uşor, dar e şansa ta ca finalul acestui an să fie diferit, să te simţi frumoasă şi să radiezi de bucurie. Înainte de a te decide dacă porneşti pe acest drum, ar fi bine să afli ce presupune aceast regim de slăbire:

Ce nu ai voie

În primul rând, va trebui să renunţi la produsele de patiserie, dulciuri, făinoase, mezeluri, fast-food, băuturi carbogazoase. Trebuie să ai în minte că toate acestea te îngraşă şi te îmbolnăvesc.

Mişcare, mişcare şi iar mişcare!

Dacă nu-ţi place să faci sport, ar fi bine să nu începi această dietă. Un sport practicat de minimum 3 ori pe săptămână este esenţial în acest regim! Nu trebuie neapărat să-ţi faci un abonament la sala de fitness.

Trebuie să faci doar un minimum de efort. De exemplu, să te trezeşti cu 30 de minute înainte de a pleca la serviciu, să pui muzică şi să dansezi. Această activitate îţi va asigura şi buna dispoziţie necesară pentru întreaga zi, iar la serviciu vei fi mult mai productiv.

Ce să mănânci

Acum începe greul! Să vedem ce ai voie să mănânci. Ar trebui să încerci să respecţi această dietă cu stricteţe dacă vrei ca la final de an să ai cu 20 de kilograme în minus. Pont: ai voie o dată pe săptămână o bucăţică de ciocolată cu minimum 70% cacao, însă va trebui s-o mănânci în locul primei gustări.

Prima masă a zilei este importantă în acest regim

La micul dejun trebuie să bei un suc făcut dintr-o jumătate de portocală şi o lămâie întreagă. Mai ai voie să mănânci un ou fiert şi o roşie.

Portocală şi nuci la prima gustare

A venit timpul pentru prima gustare a zilei. Nu renunţa la ea! E obligatorie! Mănâncă o jumătate de portocală şi 4 nuci, 4 alune ori câteva seminţe de dovleac. De preferat este să alternezi. Dacă azi ai mâncat nuci, mâine alegi seminţele de dovleac şi poimâine alunele.

Pui cu portocală la prânz

Pentru prânz, poţi pregăti o ciorbă de varză, ideală în curele de slăbire, şi un piept de pui, sau de curcan, cu portocală la cuptor, alături de câteva ciuperci.

Iaurt, la a doua gustare

La a doua gustare a zilei, ai voie un iaurt de 125 de grame, simplu, cu 0,1% grăsime.

Salate aromate pentru cină

Cina, ultima masă a zilei, nu trebuie să conţină preparate grele. Alege o salată de legume peste care pui puţină zeamă de lămâie şi suc de portocală.