Dieta de o săptămână cu SUPĂ

1 2 jpg jpeg

Specialiştii site-ului webMD.com spun că o dietă pe bază de supă vă ajută să pierdeţi între patru şi şase kilograme.

Supa de verdeţuri se poate consuma în orice moment al zilei, oricând aveţi poftă de mâncare. Dieta conţine cinci elemente de bază ale alimentaţiei sănătoase: ceapă, ardei, roşii, varză şi banane. Supa se prepară din şase cepe mari, doi ardei verzi, 5-6 roşii proaspete, o legătură de ţelină, o varză mare, sare şi piper, după gust.

Atenţie însă! Nu prelungiţi perioada indicată pentru că pot apărea deficienţe de nutriţie şi nu uitaţi de sport. Câteva exerciţii de gimnastică vor întări muşchii şi vă vor ajuta să slabiţi într-un mod armonios. Iată cum arată dieta voastră, timp de o săptămână

LUNI

În prima zi consumaţi supa şi un fruct, la alegere. Este de preferat să evitaţi bananele, iar pentru hidratae specialiştii vă recomandă ceaiul neîndulcit.

MARŢI

A doua zi, pe lângă supa obişnuită, puteţi servi legume, însă nu alegeţi fasolea verde şi mazărea. La cină, specialiştii vă recomandă un cartof copt. În această zi nu aveţi voie la fructe.

MIERCURI

În cea de-a treia zi mâncaţi supă, fructe şi zarzavaturi, dar fără cartofi copţi. Nu aveţi voie să consumaţi dulciuri.

JOI

În ziua a patra a venit rândul lactatelor. Pe lângă supa de legume, puteţi mânca banane, dar şi lapte degresat.

VINERI

În cea de-a cincea zi mâncaţi obligatoriu supă, iar de cel puţin două ori carne de vită (125-250 g) şi o cutie de roşii sau 6 roşii proaspete. Beţi şase până la opt pahare cu apă plată.

SÂMBĂTĂ

A şasea zi e dedicată proteinelor. Consumaţi supa, cel puţin o bucată de carne preparată pe grătar şi zarzavaturi la discreţie. Nu se consumă cartofi.

DUMINICĂ

În ultima zi mâncaţi orez integral, beţi suc de fructe şi nu uitaţi de supă.

Atenţie la necesarul de calorii!

Este o dietă interesantă în care trebuie însă avut mare grijă la ceea ce este prezent la masă, pe lângă supa zilnică, necesarul caloric provenind mai ales din această zonă.

Mai mult, nu trebuie uitată hidratarea corespunzătoare (2500 ml / zi în medie, mai mult în zilele caniculare de vară) şi activitatea fizică zilnică (minimum 30 de minute de efort de intensitate medie).

Dieta trebuie urmată de un stil de viaţă riguros, ordonat, pentru a putea consolida rezultatul obţinut. De asemenea nu trebuie repetată mai mult de două ori pe an.

Citiţi mâine cum scăpaţi de celulită