Dieta de 2 zile, mai indicată decât cea de o săptămână

1 2 jpg jpeg

Spre deosebire de restul dietelor, după cele două zile în care se mănâncă doar fructe, legume şi carne slabă, persoanele pot să consume în restul săptămânii alimentaţia obişnuită.

Cercetarea a fost realizată pe 115 femei, care au ţinut pe perioada studiului trei tipuri de dietă. Prima echipă a consumat două zile din săptămână doar 650 de calorii pe zi (fără carbohidraţi, pâine sau cartofi), iar cea de-a două echipă a evitat timp de două zile carbohidraţii, fără a avea o limită a caloriilor.

Femeile din cea de-a treia echipă au consumat 1.500 de calorii pe zi (2 zile), fără a consuma grăsimi sau alcool. După trei luni, participantele au slăbit între 2 şi 4 kilograme, fără a avea parte de alte probleme de sănătate.

,,Persoanele care ţin o dietă mai strictă două zile pe săptămână au mai multe şanse să slăbească sănătos decât cele care urmează dietă una sau două săptămâni la rând”, a precizat Michelle Harvie, medic la Centrul Medical de Prevenţie a Cancerului Mamar ,,Genesis”, din cadrul Spitalului Universitar Manchester (Marea Britanie).