Dieta de 13 zile pentru schimbarea metabolismului

1 2 jpg jpeg

Dieta este formată din 3 etape care vizează scăderea în greutate şi o etapă care are rolul de menţinere a greutăţii corporale. Ideea principală a dietei este aceea că intensifică metabolismul, creând confuzii în organism, ceea ce poate duce la creşterea ratei metabolismului bazal (necesarul zilnic de energie al unui organism aflat în repaus total), accelerând astfel arderea grăsimilor. Cunoscută şi sub numele de ,,dieta care schimbă metabolismul” sau ,,dieta de 13 zile”, dieta daneză este una dintre cele mai eficiente diete atunci când doriţi să slăbiţi rapid. În doar 13 zile, poţi slăbi între 7-20 kilograme (vazriază de la persoană la persoană). Dieta daneză este destul de dificil de urmat deoarece în timpul celor 13 zile trebuie să urmezi un regim alimentar restrictiv şi hipocaloric. Pe lângă pierderea rapidă a kilogramelor în plus, dieta daneză reuşeşte să modifice metabolismul, adică să îmbunătăţească arderea caloriilor, dar şi să-şi menţină efectele pentru o perioadă de 2 ani. Cu o condiţie, însă! După finalizarea dietei, trebuie să ai în continuare o alimentaţie echilibrată, dar fără să urmezi nici un alt regim alimentar în această perioada de 2 ani de zile. Doar după ce au trecut cei doi ani poţi relua dieta, în cazul în care trebuie (sau vrei) să mai slăbeşti. Fiind o dietă hipocalorică (se consumă între 500 şi 800 de calorii pe zi) această poate provoca anemii, de aceea se recomandă că doar persoanele sănătoase să urmeze această dietă. Este foarte important să respecţi cu stricteţe regimul alimentar, iar dacă cumva te abaţi de la dietă, ea trebuie oprită şi reluată doar după 6 luni de zile! Doar în cazul în care ai “încălcat” vreo regulă până în ziua a şasea a dietei, vei putea relua regimul după 3 luni! Dieta care îţi schimbă metabolismul - structura pe zile

Mic dejun: o ceaşcă de cafea cu o linguriţă de zahăr.

Prânz: două ouă fierte tare, o roşie şi spanac fiert.

Cină: 200 grame de carne de vită făcută la grătar, o salată verde cu ulei (se recomandă cel de măsline) şi suc de lămâie.

Mic dejun: o ceaşcă de cafea cu o linguriţă de zahăr.

Prânz: 200 grame de şuncă slabă şi un iaurt natural.

Cină: 200 grame de carne de vită la grătar, o salată verde cu ulei (recomandat de măsline) şi suc de lămâie.

Mic dejun: o ceaşcă de cafea cu o linguriţă de zahăr şi o felie de pâine prăjită.

Prânz: două ouă fierte tare, 100 grame de şuncă slabă şi o salată verde cu suc de lămâie.

Cină: ţelină fiartă, o roşie şi un fruct proaspăt.

Mic dejun: o ceaşcă de cafea cu o linguriţă de zahăr şi o felie de pâine prăjită.

Prânz: un suc de portocale (220 ml) şi un iaurt natural.

Cină: un ou fiert tare, un morcov mare dat pe răzătoare şi câteva felii de brânză.

Mic dejun: un morcov mare dat pe răzătoare cu suc de lămâie.

Prânz: 200 grame de peste – cod fiert cu zeamă de lămâie şi o linguriţă de unt.

Cină: 200 grame de friptură de vită la grătar şi salată verde cu ţelină proaspătă.

Mic dejun: o ceaşcă de cafea cu o linguriţă de zahăr şi o felie de pâine prăjită.

Prânz: două ouă fierte tare şi un morcov mare dat pe răzătoare cu suc de lămâie.

Cină: 250 grame de pui la grătar (sau fiert), o salată făcută din salată verde cu ulei (de măsline) şi suc de lămâie.

Mic dejun: o cană cu ceai neîndulcit.

Prânz: nimic, trebuie doar să beţi multă apă.

Cină: 200 de grame carne de miel preparată slab şi un măr.

Din ziua a VIII-a şi până în ziua a XIII-a veţi urmă regimul alimentar din zilele I-VI.

Înainte de a începe această dietă se recomandă consultarea unui medic specialist (nutriţionist) şi efectuarea unui set complet de analize. Organismul fiecăruia trebuie să fie pregătit pentru această dietă deoarece aportul de calorii în timpul celor 13 zile este unul redus.