Dieta cu pere! Topeşte kilogramele şi te apără de boli

1 2 jpg jpeg

Perele conţin acid citric, pectină, uleiuri esenţiale, caroten, tanin, carbohidraţi, fructoză, potasiu, vitamina B, vitamina C, magneziu, fier, zinc, boron, acid folic, fibre nutriţionale etc şi multe alte substanţe benefice pentru organism.

Câte calorii au aceste fructe şi ce conţine o pară medie În plus, perele au puţine calorii (80-90 la suta de grame), aşa că, din acest motiv şi nu numai, nutriţioniştii spun că sunt ideale în curele de slăbire.

Includerea perelor în dietă, în locul alimentelor bogate în acizi graşi, poate micşora nivelul de grăsimi şi de colesterol din organism. În plus, în acest mod se reduce şi riscul apariţiei altor boli.

O pară medie are o greutate de aproximativ 166 de grame, 25 grame de carbohidraţi, 1 gram de grăsimi şi proteine, 4 grame de fibre alimentare, 10% din doza recomandată de vitamina C şi 2% fier şi calciu.

Iată ce spun nutriţioniştii că presupune regimul de slăbire cu pere:

o pară, un iaurt 100-150 de grame (slab în grăsimi);

carne de pui sau curcan, fiartă, la cuptor, aburi sau friptă, salată, legume crude nelimitat, 2 linguriţe ulei;

doar pere (în jur de un kilogram). Însă, acestea nu trebuie mâncare mai târziu de ora 18:00.

Acest regim trebuie urmat în tocmai două săptămâni, apoi două zile este indicat să consumaţi doar pere şi să beţi multă apă. Nimic altceva. Perele se pot consuma crude, sau coapte ori fierte (ca un compot), dar fără zahăr, miere sau alţi îndulcitori.

Nu numai că veţi scăpa de kilogramele care vă dau bătăi de cap de atâta timp, dar dacă veţi urma, timp de două săptămâni, aceasă cură de slăbire veţi avea parte şi de o excelentă detoxifiere a organismului. În plus, veţi fi apărat şi de numeroase boli.