Dieta cu miere şi scorţişoară te ajută să slăbeşti sănătos

1 dieta cu scortisoara jpg jpeg

Ştiai că dieta cu miere şi scorţişoară este una dintre cele mai testate şi mai eficiente cure de slăbire? Profită de gustul bun al ceaiului care stă la baza acestui regim şi scapă de kilogramele în plus.

Combinaţia beneficiilor aduse de cele două ingrediente face din dieta cu miere şi scorţişoară un adevărat elixir. Uită planificările de meniuri restrictive care te ajutau să slăbeşti, iar, apoi, acumulai chiar mai multe kilograme decât înainte de dietă. Consumând acest ceai, vei topi surplusul de grăsime într-un mod sănătos şi te vei răsfăţa cu un ceai care îţi taie pofta de mâncare şi care ţine loc de desert.

Dieta cu miere şi scorţişoară reglează apetitul

Sunt aşa de multe produse în comerţ care promit să te ajute să-ţi stăpâneşti pofta de mâncare! Din păcate, majoritatea produc tulburări digestive temporare şi, dacă sunt consumate pe termen lung, chiar te îmbolnăvesc. Iar de slăbit, acul cântarului nu se mişcă atât de mult încât să merite efortul. Însă, combinaţia de miere cu scorţişoară este o soluţie naturală şi sănătoasă, care poate inhibă un apetit uriaş, fără să dezechilibreze sănătatea.

Mierea accelerează metabolismul şi arde mai repede caloriile ingerate. În plus, are un indice glicemic mai mic decât zahărul şi este absorbit încet şi progresiv în corp, nu brusc şi în cantitate mare, cum se întâmplă în cazul zahărului.

Scorţişoară reglează glicemia din sânge şi creşte rata metabolică a glucozei. Dacă nu ştiai, un nivel crescut al glicemiei se traduce printr-o cantitate mai mare de grăsime acumulată în ţesuturi. Ori, scorţişoară previne acest fenomen nedorit.

Mai mult decât atât, pudra roşiatică imită insulina şi păcăleşte organismul că în sânge este o cantitate suficientă din acest hormon secretat de pancreas. Astfel este prevenit surplusul de insulină care duce la îngrăşare şi chiar poate dezvolta diabet zaharat.

Studiile recente în domeniu au arătat că scorţişoara poate mări metabolizarea zahărului şi poate reduce colestrolul „rău“, fără, însă, a-l afecta pe cel „bun“, cu peste 25 de procente.

Pe lista cu beneficii aduse de ceaiul cu miere şi scorţişoară se numără şi faptul că aceasta curăţă tractul digestiv de bacterii, ciuperci şi paraziţi.

@unsplash