Dieta cu limonadă, apă cu sare şi ceaiuri

1 2 jpg jpeg

Oricine îşi doreşte să piardă rapid colăceii de pe burtă şi din alte zone ar putea încerca această dietă care se bazează pe consumul de lichide: limonadă fără zahăr; apă cu sare şi ceaiurile cu efect laxativ.

Cum se ţine

Înainte cu o seară de a începe regimul, bea un ceai cu acţiune purgativă. Poţi încerca ceaiul de cruşin sau ceaiul de volbură ori rochiţa rândunicii.

În prima zi, bea un pahar de limonadă pe stomacul gol. Pentru aceasta ai nevoie doar de apă plată şi 2 linguriţe de zeamă proaspătă de lămâie sau poţi încerca această reţetă: pe lângă cele 2 linguriţe de suc fresh de lămâie adaugi 1 vârf de cuţit de pudră de piper cayenne (e foarte iute) şi 250 ml apă plată şi amesteci bine. Ai mai putea, dacă ai la îndemână, să pui şi 2 linguriţe de sirop de arţar pentru a mai combate din iuţeala piperului. Poţi bea 8-12 pahare de limonadă pe zi.

În următoarele zile poţi începe să bei dimineaţa un pahar cu apă caldă cu sare. Vei avea nevoie de 2 linguriţe de sare de mare neiodată ori sare roz de Himalaya şi 250 ml apă plată încălzită în prealabil, nu fiartă. Amesteci bine până se dizolvă sarea. În acest lichid poţi adăuga şi 1 lingură de suc proaspăt de lămâie. Bei dimineaţa pe stomacul gol, dar atenţie apa să fie călduţă, nu fierbinte. După aceea aşază-te pe pat şi masează uşor burta în sensul acelor de ceasornic. Poţi bea cam 6-12 pahare pe zi din acest preparat.

Plusuri şi minusuri

Plusul ar fi că slăbeşti şi elimini toxinele. De asemenea, vei avea o stare de bine, vei fi plin de vitalitate şi optimism. Despre acest tip de regim s-a scris în cartea „The Master Cleanser“ a lui Stanley Burroughs. Această cură de detoxificare te ajută să slăbeşti brusc, ceea ce nu e recomandat de medici. De asemenea, în timpul acestui regim strict nu vei consuma alimente solide şi nici băuturi alcoolice. Vei pierde într-adevăr câteva kilograme în funcţie de cât reuşeşti să stai fără să mănânci şi să bei doar aceste 3 băuturi, deoarece cura se ţine 10 zile.

Pentru că nu vei mai avea de unde să-ţi iei caloriile şi vei bea multe lichide, va creşte diureza. Vei elimina multă apă însă pe lângă faptul că vei slăbi vei pierde şi masa musculară.

2 jpg jpeg

Atunci când ţii un regim drastic şi practic te înfometezi, nu mai mănânci proteine, fibre, iar grăsimea pierdută se va reface la loc în scurt timp după. Este posibil ca după cură să ai şi un deficit de anumite vitamine şi minerale.

Atenţie!

Nu te apuca de această dietă fără să te sfătuieşti înainte cu medicul de familie şi cu un nutriţionist. Este posibil să te anemiezi şi să ţi se facă rău. Este interzis femeilor însărcinate, celor care alăptează şi pentru cei cu probleme de sănătate.

Reacţii adverse

E normal ca dacă vei renunţa pentru atâtea zile la o alimentaţie sănătoasă care conţine pe lângă fructe şi legume şi carne slabă de curcan, peşte, cereale integrale, lactate slabă, uleiuri cu grăsimi „bune“ şi treci brusc doar la consumul de lichide, organismul îţi va da tot felul de semnale: dureri de cap, foame, oboseală.

După această perioadă va trebui să introduci treptat alimentele solide. Întâi vei începe cu sucuri şi supe, apoi vei adăuga şi fructe şi legume, toate crude. De abia după câteva zile, vei începe să mănânci puţină carne slabă, dar fără lactate.