Dieta cu iaurt şi castraveţi

1 2 jpg jpeg

Ce poţi mânca

Pe lângă iaurt şi castraveţi, în decursul unei zile, mai ai voie să mănânci 2 ouă fierte sau 150 de grame de ton în sos propriu ori 150 de grame de carne de curcan ori de pui. Ai voie şi fructe. Optează pentru mere, pere, pepene roşu, gutui, grepfrut, portocale, lămâi. Şi banane şi struguri ai voie, dar în cantităţi mici.

Ce ai voie să bei

Referitor la băuturi, ai liber la apă plată. Poţi bea cu moderaţie ceai din plante şi cafea fără zahăr.

Ce e interzis

În schimb, sucurile carbogazoase, alcoolul, dulciurile, fast-foodul, făinoasele, prăjelile - toate acestea nu au ce să caute în alimentaţia ta, măcar în aceste două săptămâni.

Iată un exemplu de meniu pentru 24 de ore

Micul dejun

Pentru micul dejun, alege să mănânci 2 ouă fierte tari şi o salată de castraveţi (salata se prepară astfel: se taie doi castraveţi fideluţă, se adaugă un iaurt cu 0,1% grăsime, usturoi pisat, mărar şi puţină sare).

Iaurt cu nuci, la prima gustare a zilei

La prima gustare a zilei poţi mânca un iaurt cu 0,1% grăsime şi 3-4 bucăţi de nuci sau 2 castraveţi cruzi.

Supă de castraveţi, la prânz

Pentru prânz, alege o supă cremă de castraveţi, un piept de pui făcut pe grătar, la cuptor sau la aburi. Dacă renunţi la supă, poţi mânca alături de carne şi castraveţi câţi doreşti.

Shake-ul de castraveţi, ideal la a doua gustare

La cea de-a doua gustare a zilei poţi să bei un shake de castraveţi sau să mănânci 2-3 castraveţi.

Salată de fructe, la cină

La cină ai voie să-ţi răsfeţi papilele gustative cu o salată de fructe. Aceasta nu trebuie să cântărească mai mult de 300 de grame. Ideal ar fi să conţină mere, pepene roşu, gutui, pere, grepfrut, portocale şi maxim jumătate de banană şi 15 boabe de struguri.

Nu mănânci nimic după ora 20:00

Dacă ţi se mai face foame, mai poţi mânca castraveţi cruzi şi iaurt cu 0,1 la sută grăsime. Însă, după ora 8 seara nu mai ai voie să consumi nimic. Mai poţi doar să bei apă plată.

Mergi la aerobic de 2 ori pe săptămână

E bine de ştiut că, dacă duci o viaţă sedentară, trebuie să te apuci de sport. Mergi la ore de aerobic, măcar de două ori pe săptămână.