Dieta cu carne

1 2 jpg jpeg

Iată ce trebuie să ştii despre acest regim!

În 12 săptămâni poţi să slăbeşti până la 25 de kilograme cu dieta cu carne. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să respecţi câteva reguli:

1. Nu ai voie să mănânci carne prăjită. O poţi fierbe sau o poţi prepara la cuptor ori pe grătari. Indicată este şi carnea preparată la aburi. De asemenea, şi alimentele celelalte, permise în acest regim, trebuie preparate la fel (atunci când felul de mâncare o permite). Nu găti cu margarină, unt sau ulei. În salate ai voie totuşi să pui o linguriţă de ulei.

2. În timpul acestui regim, pâinea este interzisă. La fel şi dulciurile, făinoasele, prăjelile, mâncarea de tip fast-food.

3. În ceea ce priveşte băuturile, ai voie să consumi apă plată la discreţie, ceai verde 2 căni pe zi, cafea o ceşcuţă în 24 de ore (neapărat neîndulcită). Sucurile carbogazoase (sau necarbogazoase din comperţ) şi alcoolul trebuie eliminate din alimentaţia ta.

4. Nu mânca nimic după ora 19.30. Dacă ţi se face foame şi simţi că nu mai rezişti, poţi consuma un măr. De asemenea, după ora menţionată ai voie să bei apă plată şi o cană cu ceai verde.

Alimentaţia în primele trei zile ale săptămânii

Luni, marţi, miercuri. În aceste zile, la micul dejun poţi să bei un pahar mare de apă plată (călduţă) cu lămâie, o bucată de carne şi o roşie, un castravete, un ardei roşu.

La gustare ai voie un măr.

Pentru prânz, alege să consumi o supă de varză, iar la felul doi alege o bucată de pui pe grătar, alături de o salată de roşii şi castraveţi.

La a doua

a zilei, optează pentru un pahar de lapte de 150 de ml.

Pentru ultima masă a zilei (cina) este ideal să alegi o salată cu carne de pui, curcan sau peşte.

Ce opţiuni ai pentru următoarele trei zile

La

poţi alege un iaurt cu câteva linguri de ovăz şi o cană de ceai verde.

La prima

a zilei poţi mânca o pară, dar şi două nuci.

Prânzul este ceva mai delicios. Poţi mânca o supă cremă de roşii cu busuioc, iar la felul doi ai liber la peşte la grătar simplu.

La a doua

a zilei, optează pentru 100 de grame de carne de pui fiartă, simplă.

Iar la cină poţi mânca o bucată de carne de curcan la cuptor, alături de o garnitură de spanac sau conopidă ori morcovi (aceste legume trebuie doar fierte).

Variante pentru masa de duminică

A venit şi ultima zi a săptămânii. Duminică. La micul dejun bea un pahar de apă plată cu lămâie. Mănâncă 4 chifteluţe făcute la cuptor cu un ardei roşu în oţet.

La prima gustare a zilei ai voie o portocală.

Pentru

pregăteşte peşte umplut cu legume (ardei, ceapă, roşii, pătrunjel şi usturoi).

La a doua

a zilei poţi să mănânci un măr.

Iar la

o salată cu ton.

În săptămânile următoare se reia regimul. Se urmează în funcţie de cât îşi doreşte fiecare să slăbească.