Dieta care te apară de cancerul la sân

1 2 jpg jpeg

De asemenea, oamenii de ştiinţă susţin că perioada în care mâncăm este la fel de importantă ca alimentele pe care le consumăm. Se pare că oamenii nu sunt concepuţi să mănânce de trei ori pe zi. În plus, perioadele mai lungi de timp fără mâncare sau cu puţînă mâncare ar putea fi benefice pentru noi.

Cercetătorii spun că dietele intermitente, precum dieta 5:2 prin care se taie drastic caloriile timp de două zile de săptămână, ar putea ţine la distanţă bolile, inclusiv cancerul la sân. O echipa internaţională de cercetare a descoperit că alimentaţia constantă este anormală în termenii evoluţiei.

Se pare că oamenii primitivi mâncau rar iar obiceiul celor trei mese pe zi a fost stabilit de revoluţia în agricultură. Medicul nutriţionist Michelle Harvie, unul dintre autorii studiului, spune că o dietă săracă în calorii timp de două zile duce la o slăbire mai eficientă, comparativ cu perioadele constante de dietă.

Dr Harvie spune că postul timp de două zile pe săptămână reduce nivelul de insulină şi leptina, hormonii care alimentează cancerul la sân. În plus, ajută la arderea grăsimilor periculoase din ficat care pot provoca atacuri cerebrale, boli de inima, diabet şi demenţă. Dietă 5:2 implică două zile în care să consumi între 600 şi 1000 de calorii din alimente sărace în carbohidraţi. În celelalte cinci zile, trebuie să mănânci sănătos, la fel ca în dietă mediteraneană.