Dieta care întârzie îmbătrânirea

1 2 jpg jpeg

Sănătatea ta are nevoie de vitamine, minerale, nutrimenţi benefici care să îţi furnizeze energia necesară pe tot parcursul zilei.

Dacă de exemplu ai ţinut post în perioada asta, trecerea bruscă de la alimentaţia de post la toate bucatele tradiţionale îţi poate pune sănătatea în pericol. Iată cum să găseşti echilibrul alimentar corect!

Renunţă la prăjeli

1 2 jpg jpeg

Uită de prăjeli, foloseşte uleiul doar atunci când vrei să faci o salată şi atunci optează pentru cel de măsline sau de argan.

Chiar dacă alimentele prăjite au un gust şi o aromă inconfundabilă, sunt extrem de nesănătoase. Poţi totuşi să alegi să prepari alimentele la abur.

Cercetătorii de la German Institute of Human Nutrition, afirmă faptul că un consum constant de cartofi prăjiţi, favorizează creştere în greutate.

Profită de tehnologia avansată care te ajută să găteşti la abur sau cu ajutorul aerului cald şi evită cu orice preţ prăjeala. În felul acesta vei folosi uleiul doar pe post de condiment, vei consuma mai puţine calorii şi te vei bucura de sănătate timp îndelungat.

Află care este secretul lactatelor AICI

Mănâncă cel puţin un fruct sau o legumă pe zi

2 jpg jpeg

Nu degeaba se spune să un măr pe zi va ţine doctorul la distanţă. Ai nevoie de cât mai multe legume consumate în fiecare zi, şi la fiecare masă măcar un fruct.

Astfel te vei distanţa considerabil de posibilitatea apariţiei bolilor cardiovasculare.

Tocmai legumele şi fructele sunt cele care te vor menţine mereu tânăr şi energic. Introdu în alimentaţia ta 6 porţii de legume în fiecare zi şi 2 de fructe. Observi că legumele trebuie să fie prioritare. Jumătate din farfuria de la prânz şi de la cină ar trebui să fie alcătuită doar din legume.

Dacă te lupţi cu surplusul de kilograme, adoptând această regulă vei observa cum silueta ta va căpăta un contur frumos.

Nu te înfometa

2 jpg jpeg

Aceasta este cea mai mare greşeală pe care o poţi face. Asigură-te că ai mereu la îndemână o gustare sănătoasă, fie că este vorba despre un iaurt, un fruct, o legumă sau seminţe.

Însă ai grijă să le consumi cu moderaţie, nu exagera cu nimic.

Lactatele te vor ajuta să previi înfundarea arterelor şi surplusul de kilograme şi îi vei oferi organismului o sursă bună de probiotice.