Dieta bogată în proteine protejează inima

2 jpg jpeg

Persoanele care consumă în mod constant proteine au un risc mai mic de a suferi de boli cardiovasculare, Alzheimer, diabet, osteoporoză, afecţiuni oculare şi unele forme de cancer.

În mod tradiţional se consideră că dietele bogate în proteine au un impact negativ asupra sistemului cardiovascular, însă un studiu recent dovedeşte contrariul.

Cercetătorii de la Harvard Medical School, USA, susţin că există o dietă bogată în proteine care chiar protejează inima, determinând reducerea nivelului colesterolului rău, al trigliceridelor şi a tensiunii arteriale.

Dieta concepută de oamenii de şiinţă contine alimente bogate în proteine atât de origine animal, cât şi vegetală, având un conţinut scăzut de grăsimi saturate. Aşadar, se pot consuma proteine animale provenite din carnea de peşte şi pui, din nuci, fasole, cereale integrale şi alte produse dietetice fără grăsimi.

“O dietă bogată în proteine nu trebuie să fie alcătuită numai din carne şi ouă şi nu toate dietele cu conţinut redus de carbohidraţi sunt la fel. Însă, în orice dietă este important să acordăm o deosebită atenţie consumului de fructe, legume şi cereale integrale”, conchide coordonatorul studiului Prof. Dr. Frank M. Sacks.