Detoxifierea te ajută să-ţi revii în formă

1 2 jpg jpeg

Toxinele acumulate în corp, după Paşte, au un efect dezastruos asupra ficatului şi nu numai. Aşa apare oboseala, lipsa de energie, starea de apatie şi nivelul scăzut de concentrare. Dulciurile consumate în exces cresc nivelul de zahăr din sânge, iar toxinele rezultate în urma consumului mare de zahăr se duc piele. Este una din cauzele care duc la aparilia acneei şi a tenului tern.

Cură, măcar o dată pe an

Specialiştii spun că este nevoie de cel puţin o cură de detoxifiere pe an. Chiar şi de mâine este un moment bun să profitaţi de această perioadă pentru a vă îmbunătăţi starea generală de sănătate.

Cura de detoxifiere stimulează funcţia ficatului, a splinei şi bilei, şi oferă mai mult timp pentru digerarea alimentelor.

Ficatul este principalul organ care se ocupă de reglarea grăsimilor şi de filtrarea substanţelor nutritive din alimente. Dacă îl ajutăm să funcţioneze la parametri normali, ne recuperăm energia vitală şi puterea de concentrare.

Mănâncă multe fructe şi legume colorate

În fiecare zi, pe stomacul gol, se bea un pahar de apă în care aţi stors puţină zeamă de lămâie. Veţi resimţi imediat efectul său tonic, de energizare, dar şi de stimulare a sistemului digestiv.

Luaţi apoi micul dejun, care trebuie să fie uşor, nu bogat în grăsimi. De exemplu, puteţi mânca iaurt cu cereale integrale, ori o salată de legume şi un ou fiert.

Pe parcursul zilei includeţi cât mai multe fructe şi legume colorate, bogate în fibre şi antioxidanţi, cum sunt ceapa, morcovii, ridichile, castraveţii. În felul acesta se înlocuiesc alimentele care stresează ficatul, ca de exemplu carnea roşie sau pastele făinoase, şi să vă păstraţi totuşi energia.

Renunţă la cafea şi alcool!

Bea pe zi doi litri de apă şi ceai de rooibos, ceai verde, mentă, salvie, tei, echinacea, urzică, trifoi roşu. Detoxifiante sunt şi sucurile proaspete de sfeclă, morcovi şi mere.

Dacă e posibil, se recomandă vizita la un medic nutriţionist, care să conceapă o dietă personalizată. Aceasta poate cuprinde şi suplimente alimentare, necesare completării lipsurilor din alimentaţie sau a scăderii apetitului.