Deserturi dietetice care alungă pofta de dulciuri

1 2 jpg jpeg

Dacă îţi este greu să renunţi la dulciuri, deserturile cu fructe reprezintă o alternativă care nu-ţi afectează sănătatea sau silueta. Tartele, fructele coapte, salatele şi plăcintele făcute de tine nu-ţi iau mult timp pentru a le face şi te ajută să înlocuieşti pe acelea care te îngraşă.

Fructe la cuptor

Cel mai simplu desert este să pui la cuptor câteva fructe, mere, dovleac, gutui, pere. Sunt delicioase şi sănătoase. Într-un vas adânc poţi pune un singur tip de fructe sau 2-3. Le coci la foc mic până se înmoaie. Le poţi mânca simple, dar şi cu puţină miere şi scorţişoară, care ajută şi ele la arderea grăsimilor, reducerea colesterolului şi menţinerea sănătăţii inimii. Cu toate că, spre deosebire de fructele consumate ca atare, cu coajă, conţin mai mult zahăr, consumate de câteva ori pe săptămână, te îngraşă mai puţin decât dulciurile din comerţ.

Salate cu fructe

Fructele mâncate ca atare sunt cea mai bună alegere de gustare dulce între mese. Perele, kiwi, strugurii, ananasul, pomelo, portocalele – toate te ajută să slăbeşti dacă le incluzi în dietă sub formă de salate sau sucuri. Pentru a se digera mai uşor, este indicat să fie mâncate între mese sau măcar la o jumătate de oră după ce ai mâncat. Mai rar, în salate poţi pune câteva fructe uscate, precum caisele sau prunele. Dacă faci o astfel de salată pentru prima gustare, vei avea şi energie din plin pentru restul zilei.

Tarte şi plăcinte

Deserturile cu fructe, cum sunt plăcintele, tartele, sufleurile, găluştele cu mere sau cu prune, te ajută să alungi pofta de dulce, cu o condiţie: să fie pregătite de tine, cu puţin zahăr, cu o cantitate moderată de grăsime. De asemenea, este important să tai porţii mai mici şi să le presari cu scorţişoară în loc de zahăr vanilat.

Creme cu iaurt degresat

Cu iaurt degresat, fructe, praf de roşcove (în loc de cacao) şi puţin zahăr sau îndulcitor poţi face un desert sau o gustare dulce care-ţi vor lua gândul de la dulciurile cu aditivi, din comerţ. Din iaurt şi fructe poţi face o spumă gustoasă, dar care nu te îngraşă.