De ce nu funcţionează cura de slăbire?

1 2 jpg jpeg

De ceva timp se vorbeşte despre numărul de calorii pe care trebuie să îl consumi zilnic pentru a te bucura de sănătate şi de un aspect fizic plăcut.

Nimic greşit în această afirmaţie, însă adesea calcularea caloriilor reuşeşte să creeeă confuzii şi nu te poate ajuta să menţii o greutate sănătoasă pe termen lung, motiv pentru care ar trebui să îţi îndrepţi atenţia asupra calităţii produselor alese pentru a te hrăni cu ele.

Iată care sunt cele mai bune ponturi după care să te ghidezi şi din cauza cărora dietele dau greş:

Mâncarea şi mişcarea sunt direct proporţionale

Un aspect ce nu se regăseşte în mai nici o dietă făcută public spre deliciul doritorilor este acela că mâncarea ta trebuie să fie raportată la mişcarea pe care o faci sau nu în decursul unei zile.

Ţine cont de faptul că deşi îţi numeri caloriile, dacă le procuri din grăsime ele tot grăsime vor fi şi în organismul tău. Ai nevoie de cardio pentru a ajuta organismul să digere mai bine caloriile şi să activezi metabolismul să intensifice arderile.

Energia pe care organismul tău o ia din mâncare trebuie să fie egală cu energia pe care acesta o consumă prin activitate fizică.

Îndreaptă-ţi atenţia către produsele cu un conţinut ridicat de vitamine, minerale şi antioxidanţi şi uită de socoteala calorică.

Un pahar de vin pe zi, sănătate curată

2 jpg jpeg

Ştiai că 100 ml de vodcă este echivalentul a unei porţii de friptură de porc? Doar că alcoolul nu are nici o valoare nutritivă, corpul nu poate face depozite dintr-un pahar de vin şi imediat cum l-ai consumat, organismul îl va prelua fără să afecteze metabolismul într-o manieră negativă.

Însă pericolul din spatele unui pahar de licoare este că organismul uman nu poate să descompună alcoolul şi în acelaşi timp să descompună şi alimentele ce conţin grăsimi, carbohidraţi, astfel că el va face depozite.

Pentru a evita acest aspect îndreaptă-te către o alimentaţie sănătoasă, echilibrată şi încearcă să îţi cunoşti corpul, să ştii ce anume vrea de la tine şi cel mai important încearcă să îl disciplinezi.

Alcoolul trebuie consumat în cantităţi moderate, iar porţii de mâncare trebuie să fie suficiente cât să îi furnizezi corpului energie, nu să te ridici de la masă cu burta arhi plină.

Află cum îţi poţi accelera metabolismul AICI

De ce funcţionează înfometarea

Ai schimbat foarte multe diete şi nici una nu a dat rezultat, dar când nu ai mai mâncat, rezultatele s-au observat imediat. Şi asta datorită faptului că ai nevoie de o dietă personalizată, care să te ajute să înţelegi cum funcţionează corpul tău, trebuie să ştii ce deficienţe are şi cât de important este să combini alimentele cu mişcarea şi odihna.

Dacă nu mai mănânci, vei slăbi atât corpul cît şi organismul, aspect ce va avea repercursiuni extrem de nocive în timp asupra sănătăţii tale.

Alege să mănânci tot ce îţi place, dar în porţii mici, dacă de regulă serveai 3 feluri de mâncare la masă, acum limitează-te la unul singur fără a mări gramajul.

Nu îţi pune sănătatea în pericol şi caută să găseşti echilibrul perfect pentru nevoile tale corporale şi mintale.

Pro şi contra suplimentelor de slăbit

Opreşte-te din a mai testa ce dietă funcţionează şi începe să te alimentezi corect, sănătos şi să faci mişcare în mod constant.

Orice supliment la care ai apela te va atrage în capcana timpului, deoarece după ce nu vei mai apela la ei ve observa cum te întorci de unde ai plecat.

Nu există reţetă minune, există doar disciplină!