De ce ne îngrăşăm în weekend?

1 2 jpg jpeg

Dacă te preocupă greutatea ta corporală şi de la un timp încoace ai observat că după un weekend relaxant kilogramele s-au înmulţit, iată unde este greşeala:

Marea majoritate a oamenilor ajung să consume în weekend aproape de două ori mai multe calorii decît în cursul săptămânii.

Poate că îţi pare greu de crezut, însă când timp de 5 zile eşti într-o alergătură constantă şi îţi calculezi minuţios toate calorii consumate iar în weekend renunţi la acest exerciţiu, procesul de arderi al caloriilor este mult mai mic, iar organismul obişnuieşte să facă provizii mai multe.

Uiţi de mişcare şi dormi mai mult

2 jpg jpeg

O altă greşeală ce duce la un număr de kilograme nedorit după weekend este lipsa mişcării.

Specialiştii de la Universitatea Carolina De Sud au ajuns la concluzia că statul în pat este mult mai periculos decât statul pe scaun la muncă. Cu cât vei sta mai puţin timp în pat la sfârşitul săptămânii cu atât mai suplu vei fi de a lungul anilor.

Dacă aştepti aceste două zile doar pentru a te uita la filme, atunci alege să stai pe covor şi să faci mişcări dese astfel încât să eviţi statul la orizontală timp îndelungat. Nu evita să ieşi în oraş cu cei dragi sau să faci o plimbare cu bicicleta sau şi mai bine să mergi la bazin.

Mai ales dacă de regulă faci sport, nu ezita nici în weekend să te relaxezi prin mişcare sau măcar prin masaj.

Te preocupi prea mult de cei din jur

Una dintre cele mai mari greşeli pe care le poţi face este ca mereu să pui pe altcineva mai presus de tine. Dacă tu nu eşti fericit, sănătos şi ce este mai important împlinit, nu vei putea obţine aceste sentimente răsfrângând atenţia asupra altora.

Nu este suficient să te asiguri că persoanele din jurul tău se simt bine, mănâncă corespunzător pentru ca mai apoi să te ocupi de tine.

Alege să faci activităţi la care să poţi participa împreună cu cei dragi, la care să vă angrenaţi în aceiaşi măsură şi să vă facă să simţiţi la fel gustul aventurii şi al weekend-ului.

Adaptează programul de weekend în aşa fel încât să fie variat şi pe gustul tuturor dar mai ales al tău. Altfel vor apărea frustrările şi nu te vei mai putea concentra nici măcar asupra celor dragi ţie.

Află ce alimente nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta AICI

Petreceri cu mult alcool?

1 2 jpg jpeg

Alcoolul îngraşă datorită faptului că după un pahar se cere să mănânci ceva pentru a face faţă petrecerii şi cantităţii mari de alcool pe care o vei consuma.

Iar dacă în weekend obişnuieşti să petreci de fiecare dată la alt prieten, atunci chiar este o problemă. Alcoolul nu este tocmai un bun prieten cu sănătatea ta.

Chiar dacă atunci când socializezi este mai bine să ai la îndemână ceva bun de ronţăit, fii totuşi atent la calitate şi la cantitate. Iar dacă acest obicei mai presupune să şi pierzi orele de somn, atunci să nu te mire faptul că ai acumulat câteva grame în plus pe cântar.

Zile de dezmăţ

Dieta din cursul săptămânii pare mai uşor de urmat când te gândeşti că vine sfârşitul săptămânii şi a chinului tău şi vei merge la mama acasă care face nişte dulciuri incredibil de bune nu?

Aceasta este cea mai mare păcăleală şi cel mai mare pericol la care îţi supui corpul. Încearcă să nu te abţii de la nimic, dar ai grijă la cantitatea pe care alegi să o consumi. Cheat day-ul dus la extreme îţi poate pune în pericol sănătatea într-un mod ireversibil.