De ce mă îngraş după regim?

1 2 jpg jpeg

Ai ajuns la silueta mult visată şi ai face orice ca să o menţii. Din păcate însă, după o cură de slăbire, unele femei au surpriza neplăcută să pună la loc repede kilograme pierdute, la care se adaugă altele noi. De ce întâmplă acest lucru? Organismul consideră dieta drept o privare de substanţe nutritive, de aceea are tendinţa de a-şi face rezerve, pentru a se asigura în cazul în care va mai fi supus din nou unei astfel de „agresiuni”.

Pentru a preveni îngrăşarea după cură, nu încerca să te înfometezi, pentru că se pot produce dezechilibre în corp. Nevoia energetică este unică pentru fiecare om în parte, deci trebuie să fie în concordanţă şi cu ceasul intern şi cu stilul de viaţă al fiecăruia. Pentru a putea preveni şi combate poftele cu care adesea te confrunţi, optează pentru alimentele bogate în fibre şi nu în grăsimi şi zahăr. Atenţie la pastilele de slăbit! Ai putea fi tentată să iei pastile de slăbit pentru a-ţi menţine greutatea, ceea ce nu îţi recomandăm. Aceste capsule care au ca efect inhibarea apetitului pot fi dăunătoare, în special pentru persoanele cu diabet zaharat, tulburări gastrice sau cardiovasculare sau care se află sub diverse tratamente medicamentoase.

Dacă ţi se face foame între mese, optează pentru un măr. Pectina şi fibrele conţinute de acest fruct acţionează ca inhibitoare naturale şi sunt mult mai sănătoase. Ecuaţia perfectă pentru o gustare săţioasă? Proteine + glucide complexe + fibre, care să nu trebuie să depăşească 200 de calorii.

Mai poţi citi şi:

- Dieta care scade colesterolul

- Trucuri ca dieta să reuşească

- Slăbeşte 3 kg în 7 zile cu dieta cu prune

De ce mă îngraş după regim - Nu uita de regula de 3!

Această regulă este uşor de ţinut minte. Ia 3 mese pe zi: mic dejun, prânz şi cină, şi, sub nicio formă, nu sări peste ele. Cele 3 mese zilnice sunt necesare pentru stimularea metabolismului, aspect esenţial în curele de slăbire.

* Pentru dimineaţă, alege pâine cu cereale integrale, lactate sărace în grăsimi şi fructe.

* Pentru masa de prânz şi cină, urmează altă regulă de 3:

• 1 porţie de amidon de cereale integrale (paste sau orez brun, de exemplu)

• 2 porţii de legume

• 1 porţie, la alegere, de peşte sau carne de pui.

În acest ritm, îi asiguri corpului aportul necesar de glucide, lipide şi proteine esenţiale. Dacă nu vei sări peste mesele importante ale zilei şi peste cele două gustări dintre ele, nu vei mai fi tentată de alimentele grase, sărate sau dulci, care îngraşă.

Majoritatea studiilor evidenţiază că un somn odihnitor asigură o refacere generală a organismului, previne apariţia bolilor cardiovasculare, dar ajută şi la pierderea în greutate. Timpul mediu de somn este între 7-8 ore pe noapte.

Leptina, un hormon care reglează apetitul, este secretată în cantităţi mai mari la oamenii care nu dorm suficient sau care acumulează oboseală. Deci, dacă obişnuieşti să dormi puţin, ţi se va face mai repede şi mai des foame, iar riscul de a te duce direct la frigider pentru a-ţi satisface poftele, creşte destul de mult.

De ce mă îngraş după regim - Nu uita de sport

Exerciţiile fizice au mai multe avantaje: te păstrează în formă, previn anumite boli (de inimă, diabet de tip 2 etc.), dar îţi şi menţin moralul la cote înalte.

Combinată cu un regim alimentar echilibrat, activitatea fizică împiedică acumularea kilogramelor nedorite. Masa musculară obţinută prin sport ajută la arderea unor calorii, chiar şi atunci când se află în repaus.

Este bine să faci 30 de minute de exerciţii pe zi, de cinci ori pe săptămână. Atunci când pleci în excursii, optează pentru mersul pe jos sau cu bicicleta.