Cura de slăbit cu ouă şi grepfrut

1 2 jpg jpeg

Această dietă este recomandată de mulţi nutriţionişti şi contrar, aparenţelor, nu se bazează doar pe consumul de ouă şi ggrepfrut, având ca scop reducerea cantităţii de carbohidraţi consumaţi. Astfel, pâinea, pastele şi cartofii sunt complet interzise.

În schimb, se va putea consuma carne slabă, fiartă sau pe grătar, multe citrice, iaurt, legume şi verdeţuri şi, bineînţeles, se va pune un mare accent pe hidratare - cel puţin 8 pahare de apă zilnic sau chiar mai mult.

Totodată, este strict interzis consumul de băuturi îndulcite, băuturi carbogazoase şi alcool. Se va limita pe cât posibil sarea şi zahărul din alimentaţie.

Grepfrutul ajută la îmbunătăţirea digestiei şi arderea grăsimilor, de aceea este foarte bun pentru dietele de slăbit. Conţine apă, glucide, lipide, porteine, vitamine (A, C, B1, B2, PP), minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, cupru, sodiu, mangan, sulf, fier), acid citric, pectină, citral, pinena, limonena. Sucul degrepfrutşi pulpa fructului au efect digestiv, depurativ, antiviral, antibacterian, de echilibrare a reacţiei acide a multor alimente, de vindecare în numeroase afecţiuni şi boli (răceală, febra, ateroscleroza, diabet, probleme ale tractului digestiv, stomacale, intestinale şi ale ficatului).

Ouăle sunt foarte sănătoase pentru organism deoarece au o cantitate semnificativă de proteine, minerale şi vitamine. În special gălbenuşul de ou are multe proteine, lecitină, acizi graşi nesăturaţi, minerale, fier, fosfor şi vitamine A, B2, D şi E. Proteinele din ou au efect bun asupra stomacului. Gălbenuşul crud ajută în tratamentul arsurilor stomacale.

Consumă ouă de găină proaspete, de casă sau organice (le poţi alterna cu ouă de prepeliţă). Carnea de pui se consumă fără piele. Bea cât mai multă apă pentru ca acizii din fructe să nu-ţi provoace dureri de stomac. Poţi face sport de-a lungul întregii săptămâni, dar nu exagera, deoarece această dietă se bazează pe un deficit caloric mare, astfel că lipsa carbohidraţilor îţi poate diminua considerabil nivelul de energie şi te poţi simţi obosit. Dacă ai probleme cu colesterolul, consultă un medic înainte de a urma dieta cu grapefruit şi ouă.

Iată ce presupune meniul pe 7 zile al dietei cu grapefruit şi ouă! LUNI

Mic dejun: două ouă fierte şi o cană de suc de citrice

Prânz: 150 g carne de pui, 2 portocale şi 1 pahar de apă

Cină: 2 ouă fierte, 1 grepfrut şi o ceaşcă de lapte

MARŢI

Mic dejun: 1 ou fiert, 1 pahar de apă cu o linguriţă de zeamă de lămâie

Prânz: 200g carne de vită sau viţel şi 1 grepfrut

Cină: 2 ouă fierte şi un pahar de apă

MIERCURI

Micul dejun: 2 ouă fierte, 1 grepfrut şi o ceaşcă de ceai verde

Prânz: 1 ou fiert, 150 g carne de pui şi o portocală

Cină: 200g carne de pui şi un pahar de iaurt

JOI

Mic dejun: o omletă din 3 ouă cu verdeaţă

Prânz: două ouă fierte SAU 150 g carne de pui şi o salată

Cină: 1 ou fiert, 2 grepfruturi şi 1 pahar de apă

Mic dejun: 150g brânză de vaci slabă şi o ceaşcă de suc de citrice

Prânz: 2 ouă fierte şi 2 grepfruturi

Cină: doar apă plată

SÂMBĂTĂ

Mic dejun: două ouă fierte şi jumătate de grepfrut mediu

Prânz: 200g carne de vită sau viţel şi o portocală

Cină: doar apă minerală plata

Mic dejun: o salată preparată din 2 ouă fierte şi apoi mărunţite, 1 morcov fiert, o linguriţă de smântână slabă şi verdeţuri la discreţie

Prânz: 3 morcovi şi o cană de suc de portocale

Cină: 100g peste marin fiert cu o linguriţă de zeamă de lămâie pentru peste, un ou fiert şi o cană de apă

După ce ai încheiat dieta cu grepfrutşi ouă este recomandat să continui pentru o perioada să consumi în cantităţi mai reduse ouă şi citrice, pentru a permite metabolismului să se obişnuiască mai uşor cu revenirea la alimentaţia obişnuită de dinainte.