Cură de ceaiuri şi legume, înainte de Paşte

1 2 jpg jpeg

În urma postului, în organism are loc o modificare a raportului acid- bază în sensul apariţiei unei hiperacidităţi. De aceea e bine să contracarăm acest efect prin consumul de legume (ceapă, cartofi, gulii, ţelină, dovleac, vinete, morcov, sfeclă roşie, spanac, castraveţi, usturoi, ciuperci), apă plată, salată din frunze tinere de pedicuţă, păpădie şi urzică.

Sunt foarte bune şi ceaiurile cu efect antiacid (păpădie – 50 g, mesteacăn – 50 g, soc – 30 g, coada-şoricelului – 30g şi urzică – 30 g). Se prepară o infuzie cu 250 ml apă clocotită şi două linguriţe din amestecul de mai sus, se acoperă 10 minute, se strecoară. Pentru a obţine efectul maxim este bine să se facă o cură de 4 săptămâni, zilnic 3 căni pe zi).

Tot cu ceaiuri se face şi o detoxifiere profundă. Folosiţi coada-calului, osul iepurelui, flori de gălbenele, flori de ciuboţica-cucului şi cicoare – în părţi egale, câte 50 g. Se prepară o infuzie cu un litru de apă clocotită, se adaugă pe rând câte o linguriţă din fiecare la distanţă de 1 minut, după care se mai lasă încă 5 minute la infuzat, se strecoară cantitatea, se bea câte o ceaşcă cu înghiţituri mici mestecând fiecare gură de ceai. Cura durează 6 săptămâni.

4 trucuri rapide

Beţi zilnic doi litri de lichide

Folosiţi pe cât posibil alimente crude fără conservanţi

Nu mâncaţi repede şi mestecaţi bine alimentele pentru a evita constipaţia

Luaţi masa la ore fixe