Cura cu zeamă de lămâie

2 jpg jpeg

O cură cu lămâie se poate ţine până la 2 sătămâni şi jumătate. Pe lână zeama de lămâie se pot bea sucuri de fructe, ceaiuri diuretice din cozi de cireşe, coada-şoricelului sau soc. Este o cură care îţi aduce un plus de minerale, ca fierul şi potasiul, vitamina C, ceea ce te ajută la accelerarea metabolismului.

Creşti treptat cantitatea de suc

De-a lungul aceste diete, cantitatea de zeamă de lămâie trebuie crescută progresiv, pentru a te obişnui cu acest suc. La început, în prima zi, bei sucul unei lămâi. A doua zi, foloseşti zeama de la 2 lămâie. Treptat, în a 9-a zi ajungi la 9 lămâi, după care scazi câte una pe zi până ajungi din nou la o lămâie în ultima zi de cură.

Nu bea sucul ca atare

Corpul nmecesită o perioadă de timp în care să se obişnuiească cu sucul de lămâie, de aceea trebuie să creşti treptat cantitatea. De asemenea, este important să nu bei sucul ca atare. Amestecă-l cu apă călduţă. Băutura pe care o vei avea la final va conţine jumătate suc, jumătate apă.

Atenţie!

Bea zeama de lămâie la scurt timp de la preparare, pentru a profita din plin de vitamina C pe care o conţine.

Zeama de lămâie, indicată în constipaţie

Luată dimineaţa, înainte de micul-dejun, zeama de lămâie susţine procesul de slăbire, dar este de ajutor şi în diverse afecţiuni. Dacă ai probleme cu digestia, precum constipaţia, sau dacă suferi de hipertensiune, reteţie de lichide, arterioscleroză, încearcă acest remediu. Este o cură utilă pentru prevenirea anghinei pectorale, a atacului de cord. Mai mult, reduce nivelul de colesterol, combate anemia, te revitalizează şi stimulează eliminarea toxinelor.