Cura cu supă de varză soluţia de criză

1 2 jpg jpeg

Îţi promite că te ajută să slăbeşti cam 5 kilograme într-o săptămână. Şi nu este vorba despre capsule magice, ci despre dieta cu supă de varză. Atenţie, însă! Nu abuza, pentru că îţi poate afecta sănătatea.

Dieta pe bază de supă de varză nu este o dietă personalizată, nu este o dietă pe termen lung, ci doar un plan culinar cu rezultate rapide, ce poate fi urmat doar o dată pe an. Şi asta pentru că este o dietă restrictivă, ce te obligă să renunţi la majoritatea alimentelor care îţi făceau cu ochiul şi mai ales care nu trebuie să lipsescă din organism pentru prea mult timp.

Staţi liniştiţi, totuşi! Nu veţi mânca doar varză şi supă de varză. În meniu vor mai fi incluse şi alte alimente precum ardei gras, castraveţi, anghinare, ceapă verde, ciuperci, dovlecei, gulii, morcovi, praz, roşii, ţelină, ouă, lactate degresate, carne de pui sau peşte slab, andive, pere, gutui, mere şi struguri. Fibrele nu trebuie să lipsească pentru că aduc repede senzaţia de saţietate, curăţă intestinele, rezolvând problemele tranzitului intestinal.

7 zile de cură

Ziua 1: supă de varză ori de câte ori îţi este foame, plus orice fruct, în afară de banane. Bea mult ceai verde, neîndulcit, apă plată sau suc de mure;

Ziua 2: supă de varză, orice legume în afară de porumb dulce şi mazăre, plus un cartof la cuptor cu unt;

Ziua 3: supă de varză, fructe şi legume;

Ziua 4: supă de varză, opt banane şi două pahare cu lapte de soia;

Ziua 5: supă de varză, o friptură de peşte, şase roşii şi minimum 8 pahare cu apă;

Ziua 6: supă de varză, legume şi două bucăţi de peşte la grătar (de preferat somon);

Ziua 7: supă de varză, suc de fructe neîndulcit, legume şi o farfurie cu pilaf.

Din ziua a opta trebuie să revii treptat la regimul culinar normal. Evită să consumi făinoase, zahăr, grăsimi şi alcool.

Nu ţineţi această dietă pe perioade lungi!

Celebra dietă cu varză poate duce la dezechilibre serioase ale organismului. Medicii nutriţionişti cataloghează dieta cu supă de varză ca fiind una periculoasă, din cauza conţinutului nutriţional foarte scăzut.

O astfel de dietă nu asigură nutrienţii corespunzători dezvoltării şi reproducerii celulare. Medicii spun că dieta cu supă de varză ţinută o perioadă foarte lungă de timp poate produce dezechilibre de tipul hipocalcemiilor, deoarece nu există nici un aport de calciu.

Cum se prepară supa de varză

Alege câteva cepe potrivite, două ardei graşi, o varză medie sau două mai mici, două cutii de roşii în bulion, sare şi piper după gust, un cub de supă concentrată, frunze de ţelină, ardei iute şi pătrunjel.

Se aşază toate acestea curăţate şi tăiate într-o oală cu apă, astfel încât să le acopere. Se fierb 10 minute la foc mare, după care timp de două ore la foc mic. Ţine de foame şi este destul de gustoasă.