Cum să ţii corect Postul Crăciunului

1 2 jpg jpeg

Reguli de alimentaţie

Ca să nu ai probleme de sănătate, este indicat să nu mănânci aceleaşi alimente dimineaţa, la prânz şi seara. Alege, de exemplu, la micul dejun, fructe şi o felie de pâine cu miere, la prânz o tocană de ciuperci, bogate în protein, şi o supă de legume, iar seara o salată.

Mai poţi opta pentru orez, legume fierte, fructe, mâncare de dovlecei şi de cartofi. Ai grijă să nu combini cartofii cu pâinea ori pastele cu cartofii la aceeaşi masă.

Şi nu uita să bei cel puţin doi litri de apă. Sunt obligatorii trei mese pe zi şi gustări între ele. Vinul, permis

În zilele cu dezlegare, poţi bea un pahar cu vin, fie la cină, fie la prânz. Nu numai că este permis de Biserică, dar şi medicii susţin acelaşi lucru, datorită beneficiilor pentru sănătate.

La fel de indicat este şi peştele. Alege în zilele cu dezlegare un meniu bazat pe peşte gras (somon, hering, macrou, ton), pentru că este un puternic imunostimulator şi-ţi reface rezerva de proteine pe care în mod obişnuit organismul le lua din carne.

Bolnavii nu ţin post

Nu toţi creştinii pot posti, este un lucru acceptat şi de canoanele bisericeşti.

Astfel, copiii care nu au împlinit şapte ani, femeile însărcinate şi persoanele bolnave nu sunt obligate să ţină post şi pot include în meniul lor zilnic lactate, peşte, carne. Oricum, înainte să te apuci de postit, trebuie să ţii cont atât de sfatul medicului, cât şi de cel al preotului.

Mai citeşte şi:

Cum ne pot îmbolnăvi alimentele de post

Alimente de post prietenoase cu silueta