Cum să-ţi păstrezi optimismul în vremuri de criză

1 2 jpg jpeg

Când privim lumea din jur, avem impresia că banii sunt cei mai importanţi. Dacă ne uităm însă la fiecare om în parte, la fiecare dintre noi, banii contează mult mai puţin, ca să ne bucurăm realmente de viaţă.

Chiar avem nevoie de trei maşini ca să fim fericiţi? Ori de cinci perechi de pantofi de acelaşi fel, dar în culori diferite? De două case? Nu! E adevărat, bunăstarea materială contribuie la ceea ce numim fericire. Numai că starea noastră de bine e alimentată din mult mai multe surse decât lucrurile strict materiale, pe care le procurăm cu bani.

Iubirea, sănătatea, onoarea, demnitatea, respectul, prietenia, timpul de calitate, toate acestea nu pot fi cumpărate, în mod autentic, cu bani. Unul din motivele pentru care nu reuşim să ne simţim mulţumiţi constă în faptul că avem tendinţa să căutăm fericirea în locul nepotrivit. De exemplu, în trecut sau în viitor.

O altă modalitate de a fi mulţumiţi e să trăim în prezent, să valorizăm acest moment, ziua de azi şi clipele plăcute de acum.

Dacă vă confruntaţi cu situaţii dificile, cum ar fi pierderea locului de muncă, concentraţi-vă pe celelalte lucruri bune care v-au rămas: familia, prietenii, hobby-urile. Şi nu uitaţi vorba înţeleaptă care spune că “în orice nenorocire există şi un dram de noroc”.

image