Cum să-ţi detoxifici plămânii de nicotină

1 2 jpg jpeg

Fumatul poate duce la cancer de plămâni, de gât şi de stomac. Este un viciu care îţi afectează atât organismul cât şi buzunarul. Află mai jos ce să faci ca să elimini nicotina din plămâni, după ce te-ai lăsat de fumat.

Consumă plante verzi

În acest sezon consumă regulat spanac şi urzici. Spanacul conţine multe vitamine, precum vitamina A, flavonoide şi este bogat în acid folic. Acestea protejează corpul de cancerul pulmonar. Să nu uităm că spanacul (adorat de Popeye Marinarul pentru că îl făcea puternic) are şi fier, care are rolul de a transporta aerul din plămâni în tot organismul. În urma unui studiu efectuat de revista Free Radical Biology & Medicine s-a descoperit că subiecţii care au consumat 100-300 g de spanac timp de două zile şi-au îmbunătăţit funcţia plămânilor.

În ceea ce priveşte urzicile, ele sunt pline de fier. Acest mineral este un dezinfectant natural, acţionând şi asupra plămânilor şi te ajută să lupţi împotriva infecţiilor. În acest sens, poţi bea un ceai de urzici, deoarece este un ajutor de nădejde în tratarea răcelilor şi tuberculozei. Cu acest leac vei reuşi să respiri mai uşor şi să cureţi plămânii de nicotină. Remediul pe bază de ceai de urzici lucrează ca un astringent în cazul bronşitelor dar şi în TBC.

Ardeiul iute previne cancerul

Nu toată lumea poate mânca ardei iuţi, însă ei nu ştiu ce pierd. Aceste legume care te pişcă pe limbă sunt benefice în detoxificarea plămânilor. Vitamina A din ardei are rolul de a asigura sănătatea membranelor mucoaselor care protejează plămânii şi pasajele nazale. Cercetătorii americani au descoperit că substanţa care dă gustul iute ardeilor, şi anume, capsaicina, ar fi de un real ajutor în combaterea cancerului de plămâni şi cel de pancreas.

Ştiai că...

...indienii şi mexicanii, pentru că mănâncă produse alimentare foarte condimentate, tind să aibă o rată mult mai mică de anumite tipuri de cancer?

Bea suc de morcovi

Chiar dacă eşti fumător activ sau pasiv ar fi bine pentru sănătatea pielii tale să bei un suc proaspăt din morcovi. Nicotina îţi usucă pielea, îngroaşă vocea şi înfundă nasul, ca să nu mai spunem că vei avea o respiraţie deficitară. Morcovii conţin o serie de vitamine, precum vitamina A, B, C şi K. Specialiştii spun că aceste substanţe nutritive ajută la înlăturarea nicotinei din organism. În afară de asta, acest suc te apără de infecţiile sistemului respirator. Dacă nu ai când să-ţi faci suc ai putea să consumi 1-3 morcovi pe zi, pentru că, spun oamenii de ştiinţă, aceştia reduc riscul de cancer la jumătate.

Ceaiul de pin

Este detoxifiant şi este un remediu în favoarea eliminării substanţelor nocive din corp, aici intrând şi nicotina. Fitoterapeuţii îl recomandă ca adjuvant în tratarea cancerului pulmonar. Acele de pin conţin multe substanţe antioxidante, dar şi vitaminele A şi C. Specialiştii în fitoterapie spun că uleiul esenţial de pin contribuie la eliminarea mucusului din plămâni şi reduce şansele de îmbolnăvire de sinuzită.

Alte remedii

Ghimbirul te ajută să ai o mai bună respiraţie, eliberând căile respiratorii. Poţi mânca o bucăţică de ghimbir sau să îţi faci un ceai din această rădăcinoasă. Chinezii îl folosesc din timpuri străvechi ca leac pentru numeroase boli, fiindcă îl consideră un leac foarte puternic. Acesta ajută şi la detoxificarea plămânilor de toxine. În caz de tuse, ghimbirul este folosit ca un expectorant ce eliberează plămânii de mucus. Ceapa este un alt aliment minune care te scapă de răceli şi infecţii, aici intră şi cele ale plămânilor.

Reţine!

Nu uita să te plimbi des în natură inhalând aer curat, să te hidratezi pentru că tutunul te deshidratează şi să faci sport regulat. Pentru această cură de detoxificare, renunţă la făina albă, zahăr şi consumă foarte puţine produse lactate. Încearcă pe cât posibil să nu te stresezi şi evită alcoolul.