Cum să-ţi accelerezi metabolismul şi să slăbeşti uşor

1 2 jpg jpeg

Ia o gustare seara

Dacă faci sport frecvent, te-ar ajuta să iei o gustare cu 2 ore înainte de culcare. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Florida, SUA, dacă alegi ceva de circa 150 de calorii îţi va îmbunătăţi metabolismul. Cele mai bune opţiuni ar fi brânza de vaci şi laptele cu puţine grăsimi.

Dieta de slăbit te face să pierzi nu doar grăsime, ci şi o parte din masa musculară. Când pui la loc kilogramele pierdute, de fapt obţii doar un plus de grăsimi. Încearcă să păstrezi un stil de viaţă sănătos, pentru a evita efectul yo-yo, de îngrăşare, care afectează şi metabolismul.

Un tip de sport practicat de 3-4 ori pe săptămână creşte rata metabolică. De asemenea, vei continua să arzi caloriile mai bine, chiar şi când nu faci mişcare, dacă faci exerciţii fizice constant.

Musculatura arde mai multe calorii, iar ridicare de greutăţi este cea mai bună metodă de a preveni încetinirea metabolismului care apare odată cu înaintea în vârstă. Include-le în exerciţiile fizice pe care le faci, de preferat de 2 ori pe săptămână.

Renunţă la alimentele care au un aport caloric crescut, dar ai grijă să nu te înfometezi, ceea ce îţi încetineşte metabolismul şi-ţi afectează musculatura. Află câte calorii ai nevoie în fiecare zi în funcţie de vârstă şi de câtă mişcare faci de obicei, apoi încearcă să nu depăşeşti aportul caloric necsar zilnic!