Cum să te îngraşi, fără să te îmbolnăveşti

1 2 jpg jpeg

Dacă vrei să iei în greutate şi soluţia ta pentru această problemă o reprezintă chipsurile, pizza şi shaorma, află că faci o mare greşeală. Nici sucurile carbogazoase, nici dulciurile nu sunt soluţiile, chiar dacă sunt pline de calorii.

Nu ştiu dacă vei ajunge la rezultatul dorit, dar îţi pot spune cu siguranţă, că mâncând astfel îţi vei îmbolnăvii inima, imunitatea organismului va scădea şi vei începe să te simţi foarte rău. Aşa că, evită aceste elimente atât de nocive şi pline de E-uri!

Ce opţiuni ai

Aşadar, iată ce ar trebui să includă dieta ta atunci când vrei „să câştigi“ câteva kilograme:

MIC DEJUN. Pentru această masă alege să consumi ouă (acestea sunt bogate în proteine de foarte bună calitate. În plus, albuşul ajută la creşterea masei musculare), banane, fulgi de ovăz, brânză de capră, tartine cu somon. Tot dimineaţa mai poţi opta şi pentru unt de arahide, miere, dar şi un iaurt bogat în grăsimi.

PRÂNZ. Pentru masa de prânz, alege să mănânci ciorbe (de orice fel), iar la felul doi fasole, linte, mazăre, alături de carne de pui, vită sau de o poţie de peşte gras: somon, ton, hering. Mâncărurile nu trebuie făcute cu prăjeală, pentru că atunci n-ar mai fi sănătoase. Dacă îţi place pâinea, alege-o pe cea cu maia. E foarte sănătoasă.

CINĂ. Seara mănâncă o salată de legume (poate să conţină şi carne, brânză sau seminţe). Bea şi un pahar de lapte cu grăsime de 3,5 la sută. De asemenea, poţi să mai consumi o banană sau un strugure.

GUSTĂRI. Dacă vrei să te întremezi puţin, clar nu poţi sări peste aceste mese. La gustări alege nuci, alune, migdale, curmale şi seminţe de in, cânepă. Poţi să optezi şi pentru un sandviş cu pâine neagră, somon şi legume sau cu carne de pui, brânză şi roşii.

Ţine cont şi de această regulă!

Mănâncă de minimum 3 ori pe zi şi nu uita de cele două gustări. De asemenea, evită să mănânci noaptea. Aceste mese nu pică bine la stomac.

Ce fel de tip de mişcare trebuie să faci?

Nici cei care vor să ia în greutate nu sunt scutiţi de mişcare. Doar că în această situaţie nu trebuie să opteze pentru foarte mult cardio. Sunt indicate exerciţiile cu greutăţi care măresc masa corporală. Sunt indicate astfel de exerciţii de 2-3 ori pe săptămână.