Cum să slăbeşti sănătos 3 kilograme cu dieta de weekend

1 2 jpg jpeg

Dieta se caracterizează prin echilibru, relaxare şi foarte multă odihnă, şi presupune două faze: cura de detoxifiere şi perioada de stabilizare.

Este compusă din trei mese pe zi, la fiecare masă respectându-se raportul 4-2-1 (patru părţi glucide, două părţi proteine şi o parte lipide).

Consumă zilnic cel puţin doi litri de apă, mai ales în prima parte a zilei, deoarece dimineaţa apa circulă mai bine în organism, şi niciodată în timpul meselor.

Iata cum să slăbeşti sănătos 3 kilograme cu dieta de weekend:

Sâmbătă

Dimineaţă:

Bea pe stomacul gol o jumătate de litru de apă, cu înghiţituri mici, pentru eliminarea toxinelor. După 30 de minute, bea un suc de grepfrut (bogat în vitamina C şi în potasiu), iar peste alte 15 minute bea un sfert de litru de lapte degresat în care ai adăugat o linguriţă de cacao şi una de miere.

Prânz:

200 g de peşte slab, fiert la abur sau preparat la cuptor. Poţi adăuga zeamă de lămâie şi ulei de măsline. Peste două ore mănâncă un iaurt cu o linguriţă de miere (stimulează tranzitul intestinal).

Între mese, ca gustare: suc de grapefruit, suc de roşii în orice canti­tate. De asemenea, apă plată cel puţin 2 litri pe zi. Sunt permise ceaiul de plante şi cafeaua neîn­dul­cite.

Cină:

Fierbe timp de 20 de minute, într-un litru şi jumătate de apă, 1 kg de praz (diuretic), 500 g de morcovi (conţin vitamina A), 500 g de roşii (bogate în potasiu şi minerale), două tulpini de ţelină şi un vârf de cuţit de cimbru (dezintoxicant). Bea trei boluri de zeamă, la intervale de 10 minute, apoi consumă trei boluri cu legume fierte, la intervale de câte 20 de minute.

Înainte de culcare: un iaurt cu o linguriţă de miere.

Duminică

Dimineaţa se respectă meniul din prima zi.

o farfurie de salată de fructe de sezon (piersici, caise, necta­rine, mere etc.) la care se adaugă 100 g nuci mărunţite, care se consumă ime­diat când se prepară.

200 g de peşte fiert şi un bol cu legume.

un iaurt cu o linguriţă de miere.