Cum să slăbeşti mai uşor

1 2 jpg jpeg

Studiile arată că persoanele care dorm mai puţin de şase ore au tendinţa să se îngraşe.

Deşi este vorba de o activitate mai degrabă sedentară, cercetătorii canadieni susţin că "somnul ar trebui pe viitor să fie integrat în ansamblul de recomandări adresate persoanelor obeze şi supraponderale, care se concentrează de obicei pe dieta alimentară şi pe activităţi fizice.

Lipsa somnului determină creierul să genereze senzaţia de foame

Testele efectuate arată că lipsa somnului accentuează tendinţa de obezitate, în virtutea a două mecanisme distincte, precizează cercetătorii.

Mai exact, lipsa somnului determină creierul să genereze senzaţia de foame.

În plus, prea puţin somn alterează sinteza de hormoni implicaţi în regularizarea apetitului - leptină, grelină şi mai ales cortizol , limitând astfel eficienţa unui regim alimentar.

Cu cât dormim mai puţin, cu atât ardem depozitele de grăsimi mai greu

Cercetările arată, de asemenea, că persoanele care dorm mai puţin de şase ore pe noapte pierd, în medie, cu 55% mai puţin din masa de grăsimi acumulate, spre deosebire de cei care se odihnesc mai bine.

Un studiu realizat pe 245 de femei înscrise într-un program de luptă contra obezităţii, timp de şase luni, a dezvăluit faptul că somnul de calitate creşte cu 33% şansele de a slăbi mai repede şi în mod eficient.