Cum să slăbeşti cu lămâie, ovăz şi spirulină

1 2 jpg jpeg

Astfel, îţi vom explica în cele ce urmează cum poţi slăbi în mod sănătos folosind trei ingrediente cu proprietăţi medicinale: lămâie, ovăz şi spirulină. Iată cum:

Lămâia este un aliment excelent şi de mare ajutor în curele de slăbire: ea stimulează sistemul digestiv prin eliminarea toxinelor, topeşte grăsimile şi ajută la asimilarea substanţelor nutritive datorită conţinutului său bogat de vitamina C.

Iată cum poţi include lămâia în dieta zilnică:

- Bea în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, 1-2 pahare de apă în care ai stors sucul unei jumătăţi de lămâi; acesta este un remediu excelent pentru combaterea constipaţiei. - Lămâia poate fi, de asemenea, folosită la asezonarea diverselor feluri de mâncare, pentru a reduce aportul de sare şi oţet. - Între mese, poţi bea fără probleme apă cu lămâie pentru a menţine organismul hidratat.

Ovăzul este una dintre cele mai bogate cereale în proteine, dar cu un conţinut scăzut de carbohidraţi. Astfel, alături de conţinutul de fibre de 11%, ovăzul o cereală cu indice glicemic redus. Din acest motiv, ovăzul este un aliment numai bun pentru a-ţi începe ziua, fiind recomandat la micul dejun.

Iată cum poţi include ovăzul în dieta zilnică:

- Băutură vegetală din ovăz - o poţi prepara acasă sau cumpăra direct din magazinele naturiste; poţi adăga în ea fructe uscate sau proaspete.

- Ovăz fiert - reţeta este asemănătoare cu orezul fiert, numai că ovăzul se va fierbe în băutura vegetală din ovăz; adăugaţi un vârf de scoţişoară sau de ghimbir ras. Acest fel de mâncare este recomandat pentru zilele reci deoarece îţi va furniza energie şi căldură.

- Pentru un mic mic dejun sănătos şi nutritiv: se amestecă două linguri de ovăz cu brânză proaspătă, seminţe, sucul unei lămâi, o mână de fructe uscate şi o lingură de miere.

Spirulina este o algă de apă dulce, fiind considerată un super-aliment datorită aportului său excelent de substanţe nutritive: proteine, enzime, clorofilă, acizi graşi esenţiali, vitamine (A, B, E şi H) şi minerale (fier, calciu, fosfor, magneziu).

Suplimentele de spirulină sunt ideala în curele de slăbire, deoarece reduc nivelul zahărului din sânge şi atenuează poftele subite de a mânca.

Astfel, dacă vrei să pierzi câteva kilograme, ia câte un comprimat de spirulină înainte de fiecare masă.